Tre som tog slut: mascaror från Benefit, By Terry och MAC

Nu har det blivit dags att titta på tre produkter som tagit slut igen – den här gången är det mascaror från Benefit, By Terry och MAC. Mascarorna från Benefit och MAC hörde ju till de nominerade till Daisy Beauty Awards i kategorin årets frans-/brynprodukt, och nu när vinnaren har tillkännagivits får jag berätta vad jag tyckte om dem. Vi sätter väl igång.

IMG_9125

Benefit Roller Lash
En mascara som ska ge fransar som håller sig böjda hela dagen. Vanligtvis brukar mascaror lova volym, längd, böjda fransar, guld och gröna skogar och kungariket och en häst. Benefit nöjer sig med att lova böjda fransar – och infriar det löftet. Dessutom tycker jag att jag får lite längre fransar med den här mascaran. Hålbarheten är bra, och jag hade inga problem med att mascaran flyttade omkring i ansiktet. Eftersom jag redan har hyfsat långa fransar hade jag hellre sett att mascaran gett mig lite fylligare fransar i stället för längre fransar. När jag använder en mascara som ger volym men inte längd kan fransarna lätt se ut som spretiga spindelben, och den effekten får jag litegrann med den här. Det funkar inte riktigt att bygga upp volym med flera lager heller. Men det är definitivt skönt att slippa böja fransarna varje dag. Och huruvida man vill ha längd eller volym av en mascara är ju helt beroende av vad man har för preferenser. Så allt som allt kan man säga att det här är en bra mascara som inte riktigt passar in på mina behov.
Cirkapris: 260 kr för 8,5 g

By Terry Mascara Terrybly Haute Croissance
Det här är en mascara i provstorlek som jag fick med på köpet någon gång när jag handlade på Skincity. Den låg oanvänd ganska länge, men när jag väl provade den var jag fast. Den här gör precis det jag saknar av Benefits Roller Lash. Förutom att ge fransarna en fin böj och lite extra längd separerar den fransarna perfekt och ger en aning mer volym. Fransarna blir sådär härligt ”vippiga” om ni förstår vad jag menar. Känner mig lite som en seriefigur när jag har den här mascaran. Den sitter dessutom bra och är lätt att tvätta av, vilket är ett stort plus. Formulan ska stimulera fransarnas tillväxt och ha vårdande verkan. Om det stämmer vet jag inte riktigt, eftersom den lilla provförpackningen inte räckte tillräckligt länge för att jag skulle märka av någon effekt och jag har dessutom använt Magic Lashes medan jag använt den här mascaran, så mina fransar har tokväxt med eller utan vårdande mascara.
Cirkapris: 339 kr (hittar inte någonstans hur många gram den innehåller)

MAC Upward Lash Mascara
Jag ska börja med att säga att den här mascaran har den minsta mascaraborste jag någonsin har använt. Själva borsten är typ en dryg centimeter lång och har ganska glest sittande svarta piggar. Detta gör att det är lite svårt att dosera mängden mascara på fransarna, vilket ibland resulterar lite klumpig applicering. Detta har jag dock avhjälpt ganska enkelt genom att dra en ren borste igenom fransarna för att jämna ut mängden mascara på fransarna. Även den här mascaran ger en riktigt fin böj, och ger dessutom lite mer volym än Benefits Roller Lash. Hållbarheten är bra, och den är hyfsat lätt att tvätta av. Allt som allt ännu en riktigt bra mascara. Jag hade kanske önskat att appliceringen var lite enklare och att borsten var lite mer praktisk, men man kan inte få allt här i världen.
Cirkapris: 250 kr för 12 g

Vilken av dessa skulle jag köpa igen? Egentligen tycker jag nog kanske att MAC Upward Lash Mascara är den mest prisvärda, eftersom man får mer produkt för mindre pengar, och dessutom är det en riktigt bra mascara. Men allra helst vill jag ändå ha mascaran från By Terry, trots att det är den dyraste av alla tre. Jag vill ha seriefigursfransar igen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.