Recension: Dr Temt Resolution Treatment Serum, Resolution Toner och Resolution Mask

IMG_7730

I samband med IPL-behandlingen hos Acasia fick jag även testa på serum, ansiktsmask och toner från Dr Temts Resolution-serie. Alla dessa produkter ska verka lugnande, och jag har skrivit mer om var och en av dem här, så jag går inte in i detalj på det här, utan kommer att i stället att skriva lite om hur jag upplevde produkterna.

IMG_7732

Dr Temt Resolution Treatment Serum
Det här serumet ska återfukta, dämpa rodnad och reparera huden. Jag använde det både morgon och kväll och det kändes milt och lugnande på huden. De återfuktande egenskaperna räckte inte riktigt till för min vinterhy, men jag löste detta genom att blanda i någon droppe olja, och då var det inget problem. Nu till sommaren skulle det troligtvis vara fullt tillräckligt med fukt även för mig. Det är lite svårt att uttala sig om serumets faktiska effekt på huden, eftersom jag testade flera produkter och dessutom en behandlingskur under den här perioden, och då blir det jättesvårt att härleda effekter till specifika produkter i hudvårdsrutinen. Jag tyckte dock att serumet kändes mycket skönt och behagligt på huden och jag tror nog att de antiinflammatoriska egenskaperna både i serumet och de andra produkterna hjälpte till att hålla problemen någorlunda i schack på min stackars stresshud. Jag skulle absolut kunna tänka mig att köpa det här igen, och ha lite som ett sos-serum, för de gånger jag har en allmänt orolig hy, om jag har reagerat på något, gått lite bananas med aktiva ingredienser, bränt mig eller behöver lugna huden av någon annan anledning.

IMG_7737

Dr Temt Resolution Mask
Den här masken är som balsam för orolig och reaktiv hud. Den känns skönt svalkande på huden och lugnar och mättar den med fukt. Trots att jag inte direkt led av någon blossande hud efter behandlingarna var det ändå skönt att lägga på den här dagarna efter behandlingen för att ta hand om huden lite extra efter en så pass kraftfull behandling som IPL ändå är. Jag kommer att fortsätta använda den här som en lugnande ansiktsmask när huden behöver lite extra TLC (=tender loving care), och den kommer definitivt att hänga med vart jag än åker under sommaren. Inte för att jag hade tänkt bränna ansiktet nu när jag äntligen kommit en bit på vägen med mina pigmenteringar, men ibland kan man ju bli lite varm och blossig i sommarvärmen ändå, fast man inte har suttit och stekt i solen. Och då kommer Resolution Mask att vara min bästa vän, det vet jag redan nu.

IMG_7735

Dr Temt Resolution Toner
Det här är faktiskt helt otippat min favorit av de produkter jag har provat. Jag skriver otippat, för att jag helt enkelt aldrig har varit en toner-tjej. Om det är någon produkt jag har bortprioriterat i min hudvårdsrutin i vissa perioder så har det alltid varit tonern. Jag har liksom inte sett den som ett helt nödvändigt steg, helt enkelt. Men gudars skymning vad den här är skön. Den svalkar ansiktet bättre än en porlande vårbäck och doftar dessutom helt underbart. Min hud är torr och börjar strama vid kontakt med vatten (och jaja, jag vet, just därför borde jag verkligen inte bortprioritera toner i hudvårdsrutinen), så den här är jätteskön att svepa över ansiktet direkt efter rengöring. Den ingrediensintresserade kommer säkert att lägga märke till att den här tonern har alkoholdenat som andra ingrediens i listan, och jag vet att somliga absolut inte vill ha alkohol i sin hudvård av rädsla för att det ska torka ut huden. Jag frågade Kristin om alkoholen i Resolution Toner, och hon förklarade att den finns där för att göra det lättare för de andra ingredienserna att ta sig ner i huden. Jag har inte upplevt den här tonern som uttorkande, och jag har ändå rätt så yttorr hud. Under den kallaste och torraste perioden kunde jag känna att huden började strama om jag inte följde upp med serum rätt så snabbt, men det gäller mer eller mindre alla toners som jag har provat, och nu när klimatet är lite varmare är det inga problem alls.

En extra användningsområde för den här upptäckte jag när min hy var som bråkigast. En gång när jag inte kunnat hålla mig från att pilla och fått en riktigt inflammerad och arg liten sak på kinden tog jag lite Resolution Toner på en bomullstuss och höll den mot blemman i någon minut, och förutom att det var skönt svalkande tyckte jag att något av irritationen lade sig nästan genast. Morgonen efter hade blemman läkt ihop förvånansvärt bra. Efter detta gjorde jag det till rutin att punktbehandla blemmor på det sättet, och jag tycker att den värsta irritationen och inflammationen minskar snabbare när jag gör det. Den här tonern marknadsförs på intet sätt som någon finndödare, men med tanke på de många lugnande ingredienserna känns det inte helt ologiskt att den även ska kunna lugna inflammerade blemmor. Eller?

Överlag är jag nöjd med alla produkterna. Serumet är slut, och många andra står på kö att testas, men jag har fortfarande kvar av både tonern och masken och ser fram emot att fortsätta använda dem under sommaren, för jag tror att de kommer att komma ännu mer till sin rätt då.

4 tankar på “Recension: Dr Temt Resolution Treatment Serum, Resolution Toner och Resolution Mask

  1. Roligt att läsa vad du tycker om produkterna. Jag har serumet och masken hemma och de har hjälpt mig nu när min hud bråkar. Jag har troligen någon variant av rosacea och kinderna har varit hemska nu i några veckor. Så dessa två har varit min livlina på kvällarna. Nu blev jag även sugen på att prova deras Toner. Tack för en bra skriven recension.
    Hälsningar Mona

  2. Jag säger precis som Mona, älskar Resolutionserien men har ju inte testat din favorit! Kul att du blev så nöjd!
    Jag lider inte av rosacea, men känner ändå att dessa produkter är riktigt lugnande på min känsliga hud när jag är som mest stressad av olika orsaker.
    Verkligen fin genomgång av dessa härliga produkter, tack för det! De är både prisvärda och resultatinriktade doldisar som förtjänar en så fin recension! Hoppas du får njuta av din fina hud och inte behöva stressa så mycket vännen!

    • Ja visst är den bra! Den funkar ju bra till alla typer av stressad hud, och kan tänka mig att den är skön och lugnande för din stressade hy. Hoppas att din hud och du själv får det lite lugnare framöver så ni får ta igen er! Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.