Tre som tog slut – Nivea, Dermosil och Jabushe

image

Det är dags att rensa ut lite tomma förpackningar igen. Den här gången är det Nivea In-shower Body Milk, kroppspeelingen Senses från Dermosil och Intensive 2 in 1 Cleansing Lotion från Jabushe.

Nivea In-shower Body Milk
Det här är en kroppslotion som du smörjer på dig i duschen efter rengöring. Du bara smörjer in dig och låter krämen verka i några sekunder innan du sköljer av den. Tanken är att du ska slippa smörja in dig efter dusch, eftersom den våta huden direkt tar upp den fuktgivande formulan. Funkar det då? Tja, det gör det väl på sätt och vis. Efter att jag har har sköljt av krämen och torkat mig stramar huden inte alls lika mycket som den gör i vanliga fall efter att jag har duschat. Direkt när jag kliver ur duschen har jag en lite kladdig känsla på huden, men när jag har torkat mig känns huden bara lite lätt klibbig, som om jag nyligen smort in sig. Den känslan försvinner också ganska snabbt. Jag tycker personligen inte att jag klarar mig med bara den här, utan jag har ändå smort in mig efteråt för att slippa torra ben och klåda. Men då har jag också riktigt torr hud på kroppen och särskilt på vinter och vårvintern. Om jag hade testat den på sommaren hade jag kanske kunnat komma undan med att inte smörja mig efteråt. Annars tyckte jag att den funkade bra som en primer för efterkommande fuktkräm också.
Cirkapris: 65 kr för 250 ml
Köpa igen? Njae, vet inte om det extra steget i duschen sparade mig så mycket tid, eftersom jag ändå måste smörja in mig efteråt. Men kan tänka mig att det kan vara en smidig och tidsbesparande lösning för den som är mindre torr än jag.

Dermosil Senses kroppspeeling
Det här är en ganska klassisk kroppsskrubb som innehåller bland annat sheasmör och glycerin som ska återfukta huden samt krossade riskorn och krossat skal från sheanötter för en exfolierande effekt. Det här är en skön skrubb som effektivt tar bort döda hudceller och lämnar huden silkeslen. Min torra hud uppskattar dessutom de fuktgivande ingredienserna. Förpackningen är tyvärr allt annat än praktisk. En burk med skruvlock är som gjord för att man ska få in vatten i burken, och det är bara besvärligt och krångligt från början till slut. Den här formulan är dessutom så lös att det lätt hade funkat att förpacka den i en tub.
Cirkapris: 73 kr för 200 ml
Köpa igen? Om Dermosil tar sitt förnuft till fånga och paketerar om den, absolut.

Jabushe Intensive 2 i 1 Cleansing Lotion
Det här den första produkt som jag testar från Jabushe. Jag hade inga direkta förväntningar, jag har nog omedvetet betraktat märket som något slags ”tanthudvård”, vad nu det är. Det har nog att göra med att jag mest sett deras annonser i damtidningar hemma hos mamma. Fånigt av mig såklart. Jag blev i alla fall positivt överraskad av den här rengöringen. Det är en mild krämrengöring som effektivt tar bort smink, även runt ögonen, utan att torka ut min hud. Det är inte många rengöringar som lyckas med det konststycket under vinterhalvåret när jag mer eller mindre konstant har en stramande hy, så den här får tummen upp, särskilt med tanke på det humana priset.
Cirkapris: 149 kr för 125 ml.
Köpa igen? Det kan jag absolut tänka mig att göra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.