Fredagsläsning

Tre av mina favoritbloggerskor har skrivit grymma inlägg den senaste tiden och jag tänkte dela med mig så att ni inte missar.

Whinar har skrivit om det här med att folk har synpunkter på att vi bloggare får ”freebies” och ”lyxpresenter” lite nu och då. Annahita förklarar på ett väldigt tydligt och bra sätt att dessa ”presenter” inte alls är presenter utan arbetsprover och att bloggare lägger ner sjuukt mycket (obetalt) tid på att göra efterforskningar, testa, bedöma och skriva ärliga och utförliga recensioner för att våra läsare ska kunna fatta välgrundade beslut om att köpa eller inte köpa vissa produkter.

Little Miss Consumer skriver B-uppsats om smink och feminism. Hon skriver om den manliga blicken, synen på femininitet, snäva normer och klassfrågor i relation till smink. Kan man annat än älska? Förutom feminism, ångest och normer skriver hon mycket om smink också, och hennes sminkningar är alltid fabulicious.

Camelliss skriver fantastiskt bra om att smink kan ha långt mer djupgående effekter än det som bara syns på huden. För vissa av oss kan det faktiskt fungera som ren terapi. Camilla är klok som en bok, gör superfina sminkningar och har bättre koll än de flesta på det sminkutbud som finns utanför gamla Svedalas gränser. OBS: Triggervarning för sminkshopaholics!

1 tanke på “Fredagsläsning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.