Rosaceatips – Färgkorrigering för att dämpa röda partier

Färgkorrigering är en teknik som används sedan länge av makeup-artister för att jämna ut hudtonen, och det är således inget nytt under solen. På senare år har det dock blivit mer tillgängligt, eftersom alltfler sminkmärken som riktar sig till en bredare konsumentgrupp har lagt till färgkorrigeringsprodukter i sitt sortiment. För oss med rosacea kan färgkorrigering vara ett bra sätt att dämpa rodnader utan att behöva jobba med heltäckande produkter. Inget fel med heltäckande produkter, men om du som jag gillar en lätt bas samtidigt som du gärna vill ha en jämn hudton kanske färgkorrigering kan vara en teknik som passar dig.

Tanken med färgkorrigering är att du med hjälp av kontrastfärger ”slår ut” eller neutraliserar den färg som du vill få bort. Vill du till exempel neutralisera rött kan du göra detta med gult eller  grönt. Vill du få bort mörka ringar under ögonen kan du använda en aprikosfärgad (orangerosa) concealer, och så vidare.

Jag kommer inte att själv göra någon tutorial om färgkorrigeringens grundprinciper, eftersom det redan finns så många bra sådana. Det är bara att gå till YouTube och söka på ”colour correction” och välja och vraka. Här nedan ser du två exempel på bra genomgångar av färgkorrigeringens grunder.

Dessutom tänkte jag under de kommande veckorna skriva om en del färgkorrigerande produkter som jag har testat och berätta lite vad jag tycker om dem. Jag kommer att inrikta mig på produkter som neutraliserar rött, eftersom det i princip är det enda jag använder färgkorrigering till. Tanken är att ni ska få lite tips om produkter som finns enkelt tillgängliga i Sverige samt tips om hur ni kan använda dem. Vad tror ni om det?

2 tankar på “Rosaceatips – Färgkorrigering för att dämpa röda partier

  1. Perfekt! Min rosacea håller sig rätt lugn med p-piller, men jag gillar samtidigt stark mat och tränar en del, så rödhetsdämpning är alltid användbart 🙂

    • Ja, även om min rosacea också är ganska lindrig så finns det ju tillfällen när man vill jämna ut hudtonen lite extra. Hoppas att du ska få några användbara tips!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.