Ny makeup-trend: draping

Jag hörde precis talas om en ”ny” makeup-trend som kallas draping som jag tänkte att jag skulle prata lite med er om. Jag skriver ny inom citattecken, för som med de flesta trender är det inget nytt i sig, utan gamla tekniker som fått ett uppsving och nått ut till en större publik (precis som contouring, strobing, baking osv).

Vad är då draping? Kort sammanfattat är det contouring fast med rouge, om jag har förstått det rätt. Det är en teknik som var populär under 80-talet, och som nu har gjort ett återtåg i makeup-världen. Jag hörde först om det på YouTube, där Wayne Goss förklarar vad draping är och hur det går till. Wayne Goss hör inte till mina största favoriter bland YouTube-stjärnorna, eftersom han lite för ofta har åsikter om hur andra väljer att sminka sig (som om han har något överhuvudtaget med det att göra) och gör sig lustig på andras bekostnad. Jag försökte hitta andra YouTubers som har gjort tutorials på just draping, men fick mest bara upp videor där folk står och draperar tyger, vilket alltså inte är samma sak. Så vi får hålla tillgodo med Wayne, och just den här videon är faktiskt väldigt informativ och helt fri från mobbningstendenser. Men jag gissar att YouTube inom kort kommer att svämma över av draping-tutorials.

Hade ni hört talas om draping tidigare, eller har ni kanske till och med testat det? Vissa himlar ju med ögonen över de här nygamla trenderna, men jag tycker att det är jättekul att följa med i utvecklingen och testa nya saker och kommer nog att försöka mig på det här också. Sedan brukar jag nog ändå dagligdags sminka mig på ungefär samma sätt (teknikmässigt alltså) ganska genomgående, oavsett vilka trender som kommer och går. Till exempel har jag contourat ansiktet lite lätt både före, under och efter contouringens storhetstid och kommer nog att fortsätta med det ett bra tag till, oavsett hur förlegat det anses vara. Samma sak med strobing. Tycker ni att det är roligt med nygamla trender eller suckar ni bara åt det och fortsätter som vanligt?

4 tankar på “Ny makeup-trend: draping

    • Eller hur 😊 Synd att han ska ha den inställningen, eftersom han är så duktig och har mycket att lära ut, vilket han skulle kunna göra utan att hacka ner på andra.

      Ja 80- och 90-talstrenderna känns lätt lite för nära i tid. Då är jag mer inne på 40-, 50- och 60-tal, både i kläd- och sminkväg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.