Semesterfavoriter

Nu har sista semesterdagen kommit även för mig, och jag har till och med smygstartat lite med jobb nu i eftermiddag. Den här semestern har jag sminkat mig ovanligt lite, inte bara på grund av det fina vädret, utan även för att jag helt enkelt har trivts med att pyssla omkring hemma med inget eller väldigt lite smink. Några sminkfavoriter har jag ändå haft den här sommaren (som förvisso inte är slut än), och jag tänkte visa några av dem här. Det här är inte på något sätt en uttömmande lista över alla sminkkategorier, utan bara en handfull produkter som jag gillat och använt lite extra mycket nu under sommaren.

Hourglass Illume Sheer Color Trio5

Bronzer/rouge/highlighter: Hourglass Illume Sheer Color Trio
Den här paletten är ny för i sommar, och jag har skrivit mer utförligt om den här. Alla tre krämprodukterna glider på som smör och smälter in i huden som en dröm. Rouget är supersnyggt när jag har lite färg, men jag misstänker att det kommer att skära sig med min blekrosa vinterhy, så jag passar på att använda den så mycket som jag kan nu.

Primer: Sensai Lift up Base
En primer som jämnar ut huden och håller sminket på plats även under varma sommardagar, men som även hjälper huden att hålla fuktbalansen. Den har även ljusreflekterande egenskaper som ger lyster och bidrar till effekten av en slätare hy. Det jag gillar med den här är att den känns lätt och återfuktande på huden, jämfört med traditionellt nedmattande primers, som kan bli lite uttorkande på mig. Att den har SPF 15 och gör att huden ser ut som en barnrumpa skadar ju inte heller.

IMG_8259

 

Bas: Eucerin Hyaluron Filler CC Cream + Wonder Pearls mineralfoundation
Wonder Pearls är en fantastiskt lystergivande mineralfoundation som jag brukar använda över en färgad dagkräm eller en lätt BB- eller CC-cream. Nu i somras testade jag Eucerin Hyaluron Filler CC Cream, och tillsammans med Wonder Pearls blev det dels en perfekt färgmatchning för min lätta solbränna, dels en oslagbar finish. Det här är en kombo som jag kommer att fortsätta använda även i höst.

Mascara: Clarins Be Long Mascara
Det här är väl inte den bästa mascara jag har testat någonsin, men det är den mascara jag har använt mest nu under sommaren. Den ger fin volym och en aning längd och separerar fransarna fint. Dessutom ger den skapligt med böj, så en kan klara sig utan franstång om en känner sig lite lat. Hållbarheten är godkänd – den kan smula sig lite mot slutet av kvällen, men då är det ju oftast dags att tvätta av den, så det är inget som stör mig.

IMG_6704

Ögonskugga: Pür Minerals Love Your Selfie Palette
De få gånger jag har gjort en komplett sminkning med bas, bryn, ögonskugga och läppar och hela karusellen har jag mest kört på en typ av sminkning på ögonen, nämligen den som ni ser här nedan. Till detta har Love Your Selfie-paletten varit perfekt. En palett med ögonskuggor i neutrala färger i brun/svart färgskala. Skuggorna håller alla hög kvalitet, är välpigmenterade och lätta att sudda ut.

Bryn: Benefit Gimme Brows
Eftersom jag var och fixade brynen hos Benefit Brow Bar precis innan semestern (hallå, genidrag), har jag knappt ägnat brynen en tanke den här sommaren. Har jag gjort något med dem har jag svept lite Gimme Brows genom dem och så har det fått vara nog. Håller brynen på plats och ger dessutom lite volym och definition.

Eyeliner: Dior Diorshow Pro Liner
Mitt standardval när det gäller att måla vattenlinjen, vilket jag har gjort ganska ofta den här sommaren. Det är ett utmärkt sätt att markera och ge intensitet åt ögonen de dagar man inte orkar göra något avancerat med ögonskuggan (återigen, se bilden här nedan). Diorshow Pro Liner är vattenfast och håller sig på plats längre än de flesta pennor gör på mig. Den snedställda formen gör dessutom att det är lättare att måla vattenlinjen utan att peta sönder ögonen, vilket förstås är ett plus om man är förtjust i sin synförmåga.

IMG_0905

Läppar: The Body Shop Colour Crush Coral Kiss
Det här läppstiftet var i ärlighetens namn inte varit så förtjust i direkt när jag hade köpt det. Det såg så fint ut, men jag föredrar ju lite starkare färger och tyckte att Coral Kiss var lite för skirt och ganska tråkigt. Jag tyckte också att formulan var lite för glansig och halkig. I sommar har jag dock helt snöat in på Coral Kiss. Det ger en snygg, ljus korallton åt läpparna och gör att jag känner mig lite mer fixad, även om jag har minimalt med smink på mig. Den neutrala färgen är helt underhållsfri och nöts bort snyggt och obemärkt, så jag kan ägna sig åt andra saker än att bättra på läppstiftet under dagen. Den lite glansiga formulan torkar inte heller ut läpparna, vilket alltid är ett plus, även om jag för det mesta föredrar en mer matt finish.

Brun-utan-sol: ACO Sun Kissed Body
Utan tvekan den mest idiotsäkra BUS (brun-utan-sol) jag har testat. Och det kommer från en som ALDRIG lyckas med BUS, aldrig. Någonsin. Hur jag än peelar och preppar och fixar och donar med sprayer, skum, appliceringshandskar och det ena med det tredje, så lyckas jag alltid få ränder lite här och där när jag använder BUS. Jag kan få ett acceptabelt resultat som ser helt okej ut om det inte synas i sömmarna, men perfektionist som jag är blir jag alltid lite missnöjd när jag har BUS:at. Fram tills nu. ACO:s hudlotion med brun-utan-sol-effekt bygger upp färgen gradvis, och till och med en BUS-idiot som jag får till ett snyggt resultat. Det kräver visserligen en del tålamod, eftersom du får hålla på i några dagar innan du byggt upp ett synligt resultat, men när du väl har gjort det är det enkelt att underhålla. Att den inte ens kostar en hundralapp gör ju inte saken sämre, direkt. För den som ogillar den klassiska BUS-doften kan jag säga att den är ganska tydlig i den här produkten, men jag har inga större problem med BUS-doft, så mig stör det inte nämnvärt.

Det genomgående temat bland mina sommarfavoriter verkar vara produkter som gör livet enklare de dagar jag inte orkar sminka sig men ändå vill vara sminkad, om ni förstår vad jag menar. Jag kommer garanterat att fortsätta använda dessa produkter även under hösten, med undantag för de basprodukter som inte kommer att matcha min hudton i takt med att solbrännan försvinner. Nu ser jag fram emot att återupptäcka alla favoriter som inte fick följa med på semestern och plocka fram några av de murriga, bäriga toner som passar så fint på sensommaren. Och efter några veckors fullkomlig lathet på sminkfronten längtar jag efter riktiga långsittningar i sminkrummet, och riktiga full-on-sminkningar. Jag får visserligen en rivstart på jobbet nu, men hoppas ändå få några stunder vid sminkspegeln de kommande dagarna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.