New CID Cosmetics, iGlow och iBronze

IMG_0980För några veckor sedan beställde jag tre produkter från det för mig nya märket New CID Cosmetics. Gyllenfärgade Sirocco i mitten har jag haft ögonen på sedan några månader tillbaka, när Ruth Crilly testade den i en video och blev helt till sig. När Hilde sedan köpte ett exemplar kunde jag inte vara sämre, så jag klickade hem den jag med. Det var dessutom jag som tipsade Hilde om Sirocco från första början, så man kan säga att vi enablade varandra här 🙂

Just när jag skulle köpa Sirocco var det dessutom en kampanj, så jag fick bronzern i-Bronze på köpet om jag köpte två produkter från märket. Och vem kan tacka nej till det? Inte jag, tydligen. Så, för någon vecka sedan fick jag hem en fullstor variant av i-Glow i färgen Sirocco, en liten variant av i-Glow i färgen Coral Crush samt den lilla bronzern i-Bronze i nyansen Rio.

IMG_1000Coral Crush är, om jag inte minns fel, Caroline Hirons favorit, och jag måste säga att den är helt ljuvlig bara att titta på. Jag testade att använda den som rouge, men det var lite för mycket skimmer och lite för lite färg för att jag skulle tycka om den. Däremot är den jättefin att lägga ovanpå en matt bronzer upp mot kindbenet som en highlighter.IMG_0997i-Glow i nyansen Sirocco är en kombinerad bronzer/highlighter som har en fantastisk, gyllene lyster med finmalda lysterpartiklar. Eftersom det är en highlighter och bronzer i ett är den lite för skimrig för att jag ska vilja ha den som ren bronzer. Därför gör jag som med Coral Crush och använder den över en matt bronzer, för att ge lite extra lyster upp mot kindbenet. Eller ganska mycket extra lyster, för att vara helt ärlig. Det finns inget diskret och subtilt med den här, så är du rädd för statement highlighters får du se upp med denna.IMG_0998Bronzern i-Bronze i nyansen Rio måste jag säga var överraskningen i högen. Jag menar, titta bara på den fantastiska marmoreringen. Jag har fortfarande inte hämtat mig efter sorgen när jag var tvungen att sätta penseln i det här mönstret. Om man dock bara duttar penseln och inte vispar runt den alltför hårt håller sig dock mönstret rätt intakt (phew). Förutom att den är ett fint skådeobjekt är den också en ypperlig bronzer. Den är glider på jämnt och fint och blir inte fläckig. Den är inte alltför mörk eller varm på min ljusa hy, och det går bra att bygga upp intensiteten. Rio blev faktiskt min favorit av de tre, och den har också seglat upp på listan över mina favoritbronzers. Det här är inte en skimrig bronzer, men den är inte heller helt matt, vilket jag tycker om, eftersom jag har upplevt att helt matta bronzers kan se lite platta ut, och också lättare går på fläckigt (eller är det bara jag?). i-Bronze har en satinliknande finish, med en svag, nästan omärkbar lyster som gör att den glider på fint och smälter in väl med hudens naturliga lyster.
IMG_1007Från vänster: Sirocco, Coral Crush och Rio

IMG_1035Här har jag använt Rio som bronzer, Coral Crush som rouge och Sirocco som highlighter. Som ni ser blir det väldigt mycket glow mitt på kinderna av Coral Crush, vilket är helt okej om det är det man är ute efter, men jag kommer nog att använda den som ett komplement till min bronzer, för att ge lite korallglöd/highlight upp mot kindbenet. Som ni ser går det att få till en otroligt diskret effekt med Rio, men man kan såklart bygga upp intensiteten om man vill ha lite mer färg. Sirocco funkar jättefint som komplement till Rio, för att ge den där extra lystern till huden. Har ni testat något från New CID Cosmetics, och vad tycker ni i så fall?

7 tankar på “New CID Cosmetics, iGlow och iBronze

  1. Å men jösses vad snygg Rio är! Och vilken tur du hade som kom över en kampanj 🙂 Jag älskar Sirocco och använder den nog varje dag 🙂 Kul att du är nöjd med dina!

    • Ja visst är den fantastisk! Ja, jag hade verkligen tur, och jag är väldigt glad att jag ”lät mig luras” att köpa lite extra för att få den! Sirrocco är också superfin, kommer att bli flitigt använd här med.

  2. Ojojoj, jag blir helt till mig i trasorna! Såååå underbart vackra produkter, både i asken och på den alltid lika vackra modellen! Ser jag dåligt eller var står det var du klickade hem dessa godingar? Prisnivå? Gaaah, nu har du satt griller i mitt huvud Therese! Skulle ju börja mitt nya sansade liv nu utan massa köp…eehhh.
    Kram! Lotta

  3. Jag klickade hem en liten mini variant av sirocco för något år sedan när pixiwoo hyllade den. Jag tycker den är grymt snygg men använder den mest på sommaren då jag tycker den ser bäst ut på mig med lite bus osv. Men rio såg ju helt fabulös ut! Kanske blir ett köp någon gång i framtiden 🙂

    • Kul att du också gillar Sirocco, men håller med dig om att den nog framför allt är snygg på lite solbränd/bus:ad hy. Rio är fantastisk, kan inte rekommendera den varmt nog. Jag tycker att bronzers som har ett litet stänk av rosa i sig passar så mycket bättre på min hy. Och man behöver så lite av den för att få ett snyggt resultat att den lilla varianten kommer att räcka långt!

  4. Pingback: Fab Orange | Culture of make-up

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.