Höstens hudvård

Hösten är här, och trots att det fortfarande är hyfsat varmt här i London har jag uppdaterat hudvårdsrutinen med lite mer höst/vinter-anpassade grejer. Eftersom jag är bortrest hela hösten och inte har tillgång till hela min SOS-arsenal bestämde jag mig för att satsa på ganska snälla, basic produkter som inte har alltför mycket aktiva ingredienser i sig. Det är inte alls så att aktiva ingredienser måste medföra en massa tråkiga bieffekter, men jag vet att min hud kan reagera på produkter med alltför höga halter av retinol, till exempel.

På hösten och vintern är det mest fukt och åter fukt min hy behöver, och även om vintertorrheten inte riktigt har slagit till ännu behöver min hud mer fukt nu än i mitten av juli. Här kommer jag enbart att gå igenom den dagliga rutinen. Exfolieringar och masker räknar jag inte med där, men om ni är nyfikna kan jag visa vilka exfolieringar/masker som har fått följa med i resväskan i ett annat inlägg.2016-09-09-18-19-29Rengöring och toner – Eucerin DermatoCLEAN Refreshing Cleansing Gel och DermatoCLEAN Clarifying Toner. Ledorden är som sagt milt och skonsamt, särskilt när det gäller rengöring. Min hy är väldigt kräsen när det gäller rengöringar och stramar och har sig på en gång om en rengöring är för stark. Refreshing Cleansing Gel är mild och skön och tar dessutom bort smink riktigt bra. Tonern balanserar huden skönt efter rengöringen.img_1359Kvällsserum – Dermaceutic TriVita C30 – Och precis när jag skrivit att jag inte tagit med alltför aktiva produkter är det dags att berätta om den här. Den är riktigt aktiv, med hela 30 procent C-vitamin. Jag tillät mig dock det här serumet, eftersom jag för en ständig kamp mot mina pigmentfläckar och jag vet att jag tidigare har tålt C-vitamin bra. Jag kan inte säga något om serumets effekt ännu. Jag får återkomma om det. img_1357Serum och ögonkräm dagtid – Apoliva Anti Age Advanced oljeserum och ögoncreme – Trots namnet ”Anti Age Advanced” känns detta som ett enkelt och ganska okomplicerat oljeserum som är sammansatt av olika oljor och berikat med vitamin E. Det ska stödja återuppbyggnad av den mogna huden. Hur det är med återuppbyggnaden vet jag inte riktigt, men det återfuktar skönt. Man får dock passa sig för att överdosera, eftersom ytterst lite behövs. Tar jag bara lite för mycket måste jag bokstavligen torka av ansiktet innan jag lägger på smink. Även ögonkrämen återfuktar skönt, och den innehåller SPF 15, vilket är ett plus. Jag hade gärna sett ännu högre SPF, men det är ändå bättre än inget.
img_1356Dag- och nattkräm – Apoliva Anti-age Advanced dag- och nattcreme – Både dag- och nattkrämen kallas visserligen för aktiva, men känns ändå som en snäll variant av aktiv hudvård. De aktiva ingredienserna i dagkrämen är såvitt jag kan se provitamin B5 och vitamin E. Förutom detta innehåller den även sheaolja, rapsolja och sesamolja. Nattkrämen innehåller också den vitamin E, samt algextrakt och valnötsextrakt som ska minska synligheten av rynkor och göra huden fastare. Den är lite tyngre än dagkrämen och innehåller bland annat sheasmör och kakaosmör. Båda krämerna är ordentligt återfuktande, vilket var vad jag var ute efter. Huruvida de kommer att göra min hud fastare återstår att se. img_1353Ögonkräm och fuktkräm – Eucerin Aquaporin Active Eye Care och Aquaphor Soothing Skin balm – Den här ögonkrämen fick följa med som komplement till den andra ögonkrämen, eftersom den sägs reducera svullnader och mörka ringar under ögonen. Nu har jag inte direkt mörka ringar under ögonen, men jag har ofta svullna ögon på morgonen. Krämen är lätt och kylande, och munstycket i metall svalkar så otroligt skönt på mina morgontrötta, plufsiga ögon. Aquaphor är ett riktigt tjockt, old-school hudbalsam som jag tänkte kunde bli en bra sos-kräm om jag skulle råka bli extremt torr, t.ex. efter en flygning eller så. Än så länge har den inte behövts, men det känns bra att ha den på jour i badrumsskåpet.

Det var det! Än så länge är jag nöjd med det urval av produkter jag tog med mig hit, inte just för att de hittills har gett någon wow-effekt på huden, utan för att de gör sitt jobb med att återfukta den, utan att orsaka några större kriser. Vad smörjer ni in ansiktet med i höst? Har ni börjat känna av väderförändringarna i hyn?

1 tanke på “Höstens hudvård

  1. Pingback: Recension Apoliva och Eucerin | Culture of make-up

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.