Hourglass Ambient Lighting Edit – Surreal Light

2016-10-24-10-42-59Hoppsan! Jag som redan har två Hourglass-paletter (den här och den här) gick mot Hourglass-disken på Liberty London och tänkte: ”Jag ska bara kolla, absolut inte köpa”. Så började jag prata med tjejen bakom disken, hon bad mig slå mig ner i en stol, vispade runt med några borstar i mitt ansikte, och cirka två minuter senare gick jag därifrån med en tredje palett i min påse. Det här är alltså 2016 års special edition/holiday-palett, med fem puderprodukter: ett ansiktspuder, två rouge, en bronzer och en highlighter. Priset ligger på 69 pund.2016-10-24-10-43-09-1Till vänster ser ni alltså ansiktspudret Surreal Light, högst upp i mitten är rouget Surreal Glow, högst upp till höger rouget Surreal Effect, längst ner i mitten bronzern Surreal Bronze Light, och längst ner till vänster är highlightern Surreal Strobe Light.

Ansiktspudret ger den där typiska, subtila Hourglass-lystern. Det ser skimrigare ut i dosan än vad det gör på huden. Väl på huden ser du inga syniga glitterpartiklar, utan bara en snygg glöd

Rouget Surreal Glow ser väldigt mesigt ut, men gör sig faktiskt riktigt snyggt mot min vinterbleka hy och kan appliceras ganska generöst utan att bli för mycket. Jag brukar ta Surreal Glow på ett ganska stort område, och sedan dutta till med det mer klarrosa rouget Surreal Effekt precis mitt på kinden, för att ge lite extra intensitet och färg just där.

Bronzern är väl kanske den produkt jag har använts minst hittills. så här på hösten gillar jag att spela lite på min blekhet, och göra det till en del av looken, så jag har inte direkt känt något behov av bronzer, även om det inte är något fel på bronzern som sådan. Jag får säkert större glädje av den i vår och sommar.

Highlightern är faktiskt den finaste av de highlighters från hourglass jag har testat. Den är varmt gyllene, fast inte för varm och inte för gyllene, vilket oftast brukar skära sig mot min hudton. Den smälter in superfint i huden och gör sig jättebra tlllsammans med ansiktspudret.

2016-10-13-14-54-22

Jag är också väldigt glad att Hourglass har valt att gå ifrån de blanka förpackningarna som blir repiga och fulla med fingeravtryck efter fem minuter och aldrig blir snygga igen. Den här dosan är matt (thank you!), har ett snyggt marmormönster och känns mycket mer praktisk. Fortfarande lite plastig, som de tidigare förpackningarna, men det kan jag leva med.

Behöver man då den här paletten om man har förra årets version? Ingen behöver såklart en palett överhuvudtaget, men ni förstår vad jag menar. Och nej, det är ju i princip samma koncept, med ansiktspuder, rouge, bronzer och highlighter, så frågan är väl egentligen vilken färguppsättning man föredrar. Och jag tycker faktiskt att den här paletten passar mina färger bättre än förra årets. Framför allt highlightern, eftersom Iridescent light från förra årets palett aldrig ser riktigt bra ut på mig. I årets palett kan jag använda samtliga produkter rakt igenom i en och samma sminkning (inklusive bronzern, om jag är på det humöret), medan jag ofta brukar välja en eller max två produkter ur förra årets palett när jag använder den i mina looker. Så om jag tvingades välja mellan de två skulle jag helt klart välja årets palett.

Har ni någon av Ambient Lighting-paletterna eller har ni testat något annat från Hourglass?

4 tankar på “Hourglass Ambient Lighting Edit – Surreal Light

  1. Ooohhhh myyy gooosh!!! Hourglass är alltid Hourglass! Vilken otroligt vacker palett! Hjälp så jobbigt det blev nu! Jag har paletten som var den första tror jag. Sen några rouge och ett puder i singelförpackningar. Inser att de borde åka fram igen då jag knappt vet namnet på dem längre, fy skam! Här ska det testas igen! Tack vare dig fina Therese! Vilken inspiration du är jämt, så härligt!
    Kram på dig, och shoppa gärna mer fint i London nu! 😊👍❤️

    • Tack snälla du! Ja Hourglass kan det där med glow. Men det blir ju lätt att man glömmer bort gamla godingar när det kommer in nytt och spännande 😊 Det blir alldeles säkert mer shopping innan det är dags att åka hem. Kram!

  2. Pingback: Surreal Light | Culture of make-up

  3. Pingback: Surreal Light | Culture of make-up

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.