LH Cosmetics – Infinity Palette och Eye Kit

2016-10-24-10-44-17Ingen skönhetsnörd har väl missat att makeup-artisten, YouTubern och skönhetsbloggaren Linda Hallberg har släppt en egen sminkkollektion. Jag var såklart tvungen att testa, så jag klickade hem Infinity-paletten och borstsetet för ögonen. Det känns tråkigt att inte kunna bjuda på bättre bilder, men jag och min systemkamera är fortfarande åtskilda, så ni får hålla tillgodo med mobilbilder ett tag till.

Infinity-paletten innehåller åtta färger, och ingen av dem är märkta för ett särskilt syfte, utan alla färger ska kunna användas lite hur som helst, precis som användaren själv vill. De rosa nyanserna har alltså inte märkts som rouge, osv. Detta tycker jag är jättebra, för även om jag använder rouge på ögonen och ögonskugga på kinderna/kindbenen för jämnan kan det ändå bli en mental spärr när en produkt marknadsförs för ett specifikt syfte. Produkterna är också utformade så att de inte ger jättehög pigmentering på en gång, men är lätta att bygga upp och blanda ut, vilket passar palettens syfte alldeles utmärkt. För även om man lätt kan använda en rosa ögonskugga som rouge, kan en alltför välpigmenterad ögonskugga vara svår att blanda ut jämnt på kinderna. Så jag gillar filosofin med multiprodukter som kan anpassas och byggas upp i intensitet helt efter användarens smak och tycke. 2016-10-24-10-45-56Jag har testat alla färgerna på en massa olika sätt, och jag är mycket nöjd med dem alla. De två ljusa nyanserna använder jag mest som ögonskugga och highlighters. Guldiga Virgio är jättefin på kindbenen och ger nästan en wet look-effekt. Den lite vitare, kallare Milky Way funkar bra för att ljusa upp inre ögonvrån eller mitt på ögonlocket för att skapa dimension och kontrast. De två rosa nyanserna har jag använt både som rouge och ögonskugga, vilket har fungerat utmärkt. Här kommer den byggbara pigmenteringen verkligen till sin rätt. Min favoritfärg för hösten är den lite dovare Pinwheel, men den mer persikofärgade Andromeda är fin den också, med sitt subtila guldskimmer. Ljusa Maffei passar perfekt för att blanda och tona ut färger med, eller som basskugga att använda över hela ögonlocket för att fixera ögonskuggsprimern. Kalla Cigar är jättefin både som ögonskugga och som shading-nyans. Jag läste att Hilde också blandar Cigar och Zwicky och använder som bronzer, vilket jag inte har testat ännu men definitivt kommer att göra! Själv har jag främst använt Zwicky som ögonskugga, eftersom den har den perfekta nyansen för att ta fram det blå i mina ögon. Den påminner om MACs Uninterrupted, som jag har och älskar, men som jag aldrig har fått att sitta ordentligt på mina ögonlock. Zwicky sitter precis som den ska hela dagen och är mer lättjobbad än Uninterrupted, så bra jobbat, Linda! Svarta Fornax har jag använt som eyeliner, (kan användas torr eller blöt) ögonskugga och som brynskugga utblandad med kallt brungråa Cigar.  Den är välpigmenterad och sitter bra.

Alla produkter kan givetvis också blandas ut i läpprodukter, t.ex. ett genomskinligt läppglans, och användas på läpparna. Jag brukar sällan göra mig det omaket, utan använder nästan uteslutande färdiga läpprodukter. Men man kan om man vill!

Överlag tycker jag att det här är en superbra palett, och hittills har jag inte känt att någon av färgerna är så där ”meh”, vilket är ganska ovanligt. Paletten känns genomtänkt och komplett, och jag ser mycket fram emot vad Linda kommer att hitta på i framtiden.2016-10-24-10-48-04Jag kommer inte att göra en lika grundlig genomgång av borstarna, men jag ska säga att borstarna är mjuka och lätta att jobba med, särskilt ögonskuggeborstarna. Den platta borsten längst till höger är väl den som jag personligen känner att jag saknar ett användningsområde för, eftersom stråna känns lite för långa att använda på ögonen, och jag gillar inte att använda platta borstar till ansiktet, för concealer, t.ex. Men kanske hittar jag något användningsområde som den passar perfekt för, och då säger jag till. Den snedställda penseln tycker jag fungerar bra till mina bryn. Jag har läst vissa recensioner där man tycker att den kunde ha varit hårdare, men i mitt tycke är den lagom hård, och jag får lätt det resultat jag önskar med den här penseln. Eyelinerpenseln har en smart krökning så att det är lättare att se vad man gör när man målar på sin eyeliner, vilket jag uppskattar. Den påminner om en liknande modell från Make Up Store som jag vet att Linda gillade, men som togs ur produktion. Hur själva penseln funkar har jag dock inte testat ännu, så jag får återkomma om det. Puderpuffen är ljuvligt mjuk, och praktisk om man behöver vila handen på ansiktet för att bli mer stadig men inte vill stöka till bassminket. Den kommer att komma till användning tror jag. Extra plus för att det yttersta höljet går att ta av, vilket underlättar tvättningen enormt.

5 tankar på “LH Cosmetics – Infinity Palette och Eye Kit

  1. Vad kul att du gillar paletten 🙂 Så du tycker att Lindas borste #300 är lik MUS #113? Det vore något, för det är absolut de bäste eyelinerpenslarna jag har.

  2. Jätteroligt att du har testat både paletten och borstarna! Jag är en sån där trist person som använder läppstift på läpparna och rouge på kinderna. Iofs får rouge ofta agera ögonskugga, men där är väl min enda utsvävning. Har lärt mig att jobba utifrån färgen och inte vad den marknadsförs som, men särskilt påhittig går det inte att säga om mig! Så därför blir jag mycket glad att få läsa just din utvärdering av denna palett! Du är så duktig på detta redan och inspirerar mig!
    Fotona är inget fel på, fortsätt gärna! Kram, Lotta ❤️

  3. Pingback: LH Cosmetics – Infinity Palette | Culture of make-up

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.