Nimue Skin Technology

img_1371Nimue Skin Technology är ett forskningstungt hudvårdsföretag baserat i Sydafrika, som satsar på avancerad hudvård inriktade på de fyra områdena föryngring, återuppbyggande, antioxidation och solskydd. Jag har varit i kontakt med dem både på Hud- och kosmetikmässan och Daisy Beauty Expo, och jag har varit intresserad av deras hudvård, som verkar väl underbyggd av seriös forskning. I höstas fick jag hem dessa produkter för testning. Det rör sig om en rengöring, en enzympeeling och en lermask (de två mindre tuberna).

Cleansing Gel är en rengöringsgel med milt exfolierande egenskaper. Den här har jag använt som en andra rengöring, efter sminkborttagningen. Huden känns ordentligt rengjord, men blir inte uttorkad. Den exfolierande effekten är mild och irriterar inte min hud det minsta.
Pris: ca 500 kr för 140 ml.

Exfoliating Enzyme är en mild enzympeeling som ska avlägsna döda hudceller, förbättra hudens struktur, göra huden mjuk samt ge den lyster. Jag brukar köra en lite starkare peeling en gång i veckan, och tycker att den här funkar utmärkt att använda mellan de starkare peelingarna, eftersom den är mild, men ändå tar bort döda hudceller effektivt. Huden känns mjuk och slät efteråt.
Pris: ca 630 kr för 60 ml (refill ca 450 kr)

Rejuvenating Mask är en lermask som ska pigga upp trött och livlös hud. Den innehåller bland annat liponsyra, som är känd som en kraftfull antioxidant, samt vitamin A och C ester. Den här masken får min hy att hetta litegrann. Inte på ett obehagligt eller smärtsamt sätt, men huden känns märkbart varm. Efter att jag har tagit bort masken är jag lite röd en stund, men det lägger sig efter ett tag. Jag skulle dock inte lägga den här precis innan jag ska på fest. Efter användning har huden en fin lyster och känns plumpad och fuktmättad. Vet inte riktigt om det beror på fuktgivande egenskaper i själva masken, eller om huden helt enkelt tillgodogör sig återfuktande serum och krämer bättre efter att jag använt Rejuvenating Mask. Resultatet är ju fint oavsett.
Pris: ca 400 kr för 60 ml

Som ni ser är detta inte några budgetprodukter, men med tanke på den forskning som ligger bakom tycker jag att priserna kan vara motiverade, så länge produkterna funkar. De produkter jag fick testa var resestorlekar, så jag har inte testat dem tillräckligt länge för att kunna uttala mig om några långsiktiga effekter, men den omedelbara effekten är jag absolut nöjd med. Jag har även en ögonkräm från Nimue hemma som jag precis har börjat testa, och jag är jättespänd på att se hur den presterar. Återkommer om det en annan dag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.