Recension Apoliva och Eucerin

För ett par månader sedan skrev jag om hudvården jag tog med mig till London. Nu har jag kommit hem igen, och det mesta av grejerna jag hade med mig tog slut under vistelsen och fick inte följa med hem igen. Rent allmänt kan jag säga att mitt hudtillstånd under hösten har varit lite ostabilt, med lite mer oren hy än jag är van vid. Jag tror dock att det kan bero på miljöombytet och alla himla luftföroreningar i London, som kryper in i porerna som sjutton. Men jag vet inte, såklart. Det är dessutom över ett år sedan jag gjorde en ordentlig salongspeeling, så det påverkar nog också. Min hud känns ganska mycket som den gjorde innan jag började gå på ordentliga salongsbehandlingar. Hur som helst. Ska vi ta och titta på de olika produkterna?img_1356Apolivas Anti-age Advanced dag– och nattcreme höll min hud väl återfuktad under hösten, men på slutet när kylan slog till kände jag mig ganska torr i ansiktet, så för mig är det här vår-, sommar- och höstprodukter. På vintern behöver jag lite tyngre grejer. I övrigt har jag inte så mycket att säga om dessa. De höll huden återfuktad, men jag märkte kanske inga direkta wow-resultat när det gäller hudens allmänna kvalitet, med tanke på att detta ska vara avancerad anti-age. img_1357Oljeserumet blev verkligen en allt-i-allo-produkt. Det var den enda olja jag hade med mig, så förutom i ansiktet har jag droppat ned den i min bodylotion för att få lite extra fukt på kroppen, jag har smort in områden som blivit extra torra efter rakning och så vidare. Trots att jag använde den till precis allt och slösade helt skamlöst räckte den i tre månader, så dryg är den i alla fall. Av de ansiktsoljor jag har testat är denna inte min favorit. Den känns lätt lite kladdig på huden. Kanske att jag har överdoserat, men jag har försökt olika doseringar utan att riktigt få till det. Jag gillar att känna oljan på huden men känslan ska vara lite lätt klibbig, inte slipprig. Förstår ni vad jag menar. Inte? I mitt huvud är det i alla fall klart som korvspad.

Ögonkrämen från Apoliva har funkat alldeles utmärkt under hela hösten. Huden runt ögonen har känts återfuktad och fräsch, med en fin lyster. Extra plus för solfaktor 15, vilket alla ögonkrämer borde ha, minst. Helst SPF 30 och uppåt. Den här är inte ens i närheten av att ta slut, så den fick flytta med mig hem till Sverige. Jag kommer dock att lägga undan den till våren och sommaren, för precis som med dag- och nattkrämen saknar den här det lilla extra som håller torrheten borta under vintern. Perfekt för de varmare årstiderna, dock.img_1353AQUAporin från Eucerin har jag använt på kvällen och ibland på morgonen när jag känt att ögonen behövt piggas till lite extra. Den här krämen har nämligen en applikator i metall som är underbart svalkande på huden och är jätteskön om man vaknar upp med sömnsvullna ögon. Men främst har jag alltså använt den på kvällen. Krämen har en väldigt lätt konsistens, men ändå skönt återfuktande. Huden blir fuktmättad och ”plumpad” utan att kännas kladdig.

Aquaphor från Eucerin tog jag med som ett slags SOS-kräm för de gånger min hud ballar ur och blir supertorr, men jag behövde knappt använda den i London, eftersom vädret var så pass milt. När jag kom hem igen reagerade dock huden på klimatförändringen genom att bli riktigt torr och flagig, och då sov jag faktiskt med den här i ansiktet, och det hjälpte. Det här är en riktigt heavy-duty, kladdekladdig kräm, så den som är rädd för flottig hud ska kanske låta bli att slabba den här i ansiktet. Men är du som jag och har en vinterhy som aldrig verkar få nog med fukt kan du testa den här som sovmask. Om du kan leva med att byta örngott en extra gång :). Whinar tipsar förresten om att använda den som handmask också. Jag har inte testat det, men tänker absolut göra det.2016-09-09-18-19-29Eucerin DermatoCLEAN Refreshing Cleansing Gel är en mild och effektiv gelrengöring som inte torkar ut huden. Den vinner inga sensoriska eller stilmässiga poäng – förpackingen är basic, innehållet är parfymfritt, och det är en ren gel, så inget lyxigt krämigt, löddrigt eller oljigt, om man nu gillar sånt. Men den gör vad den ska, och är snäll mot huden. Det var typ det jag hade som kriterier när jag valde hudvård att ta med till London, så jag är nöjd.

Eucerin DermatoCLEAN Clarifying Toner är en alkoholfri toner som både rengör (alkylpolyglykosid) och återfuktar (gluko-glycerol och hyaluronsyra) huden. Den här har jag hällt över i en sprayflaska och sprayat över ansiktet efter rengöring. Den friskar verkligen upp huden och ger ett extra lager fukt innan serum. Jag gillar!

Ni får förlåta, jag har inte orkat leta upp priser på alla produkter, men jag vågar påstå att samtliga produkter kostar under 200 kr.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.