Klassisk julsminkning

Jag har äntligen satt penseln i min nya Marc Jacobs-palett, och började med en klassisk julsminkning. Inte så mycket att kommentera när det gäller färgval: guld, brunt och röda läppar. Kan inte bli mer mindre nytänkande än så. Men det är snyggt, om jag får säga’t själv! Ögonen är helt och hållet Marc Jacobs About Last Night-paletten. Läppstiftet är jag mer osäker på. Kanske Maybellines matta läppstift? Jag höll på att testa dem för Daisy Beauty Awards i den vevan, så det är troligt.

img_1739 img_1727 img_1705Här får ni med lite av frisyren och feststassen också. Och röran i arbetsrummet. Den bjuder jag på.

Jag har gjort några fler sminkningar med Marc Jacobs-paletten, det kommer fler inlägg inom kort. Mitt första intryck är att det är en mångsidig palett, och att man kan göra både kalla och varma, både neutrala och mer ”vågade” sminkningar. De flesta skuggorna har en jättefin formula, med ett par undantag, som jag kommer att ta upp i ett framtida inlägg. Det jag saknar är fler highlighternyanser – det finns EN som passar som highlighter i inre ögonvrån på mig, och den är visserligen sjukt fin, men den är ganska kall i tonen, och jag hade gärna sett en motsvarande nyans men lite varmare och guldig för de varmare sminkningarna. Och så saknar jag någon/några mellanfärger att sudda ut de mörkare färgerna med. Det finns mörka färger, starka färger och ett par riktigt ljusa färger, men mellanspektrumet är det lite klenare med. Kan jag tycka för en så pass stor (och dyr!) palett.

2 tankar på “Klassisk julsminkning

  1. Pingback: Culture of make-up

  2. Pingback: En sminkning | Culture of make-up

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.