Ny hudvård från Dr. Temt, Eucerin och Combinal

I dag åker vi upp till Hälsingland för att fira jul, och jag älskar det torra och kalla inlandsklimatet. Min hud, däremot är av helt annan åsikt. Den drar ihop sig och blir två storlekar för liten så fort vi passerat Gävle. Varje år är en ständig kamp för att hålla torrflagorna stångna, och jag blir liksom alltid tagen på sängen av att min hud inte älskar kyla lika mycket som jag gör. Konstig smak, kan jag tycka, men men.

Rengöring varvar jag lite, men jag brukar köra oljerengöringar, rengöringsbalmer och liknande under vinterhalvåret, för det upplever jag är minst uttorkande. T.ex. den här rengöringsoljan från Elemis (ej annonslänk).img_1618För någon vecka sedan fick jag ut ett utskick från Acasia, med bland annat de här produkterna från Dr. Temt. Det är deras nya hudvårdsserie Elience, som ska skydda huden mot skador och åldrande som orsakas av solen och återuppbygga huden med hjälp av stamceller och peptider. På bilden ser ni från vänster ansiktsmasken Age Defense Cream Mask, serumet Age Defense Serum och nattkrämen Age Defense Night Cream. Jag har än så länge bara testat dem i någon vecka, men mitt första intryck är att samtliga produkter har en ganska rik konsistens och är intensivt återfuktande. Särskilt nattkrämen är så där härligt tjock och göttig, precis som jag vill ha den till vintern. Jag återkommer om några veckor om hur produkterna funkar på sikt, men som omedelbar återfuktning funkar de bra i Stockholms kustklimat i alla fall. Eldprovet blir den torra hälsingeluften.

img_1523Eftersom min hy gärna blir lite extra rödflammig i kyligt klimat använder jag gärna produkter för känslig hy, som lugnar och dämpar rodnader. Förra året testade jag dessa från Dermalex. I år har turen kommit till Eucerin. Jag testar deras dagkräm AntiREDNESS Concealing Day Cream. Den är grönfärgad, för att neutralisera rodnader. Jag vet inte om just den färgkorrigerande effekten är så märkvärdig, eftersom krämen ju sjunker in i huden efter ett tag, och vad jag kan se inte lämnar några pigment på hudytan. Men den är skönt återfuktande och innehåller SPF 25, vilket jag uppskattar, eftersom jag använde SPF året runt. Eftersom min hy inte kan få nog med fukt vissa dagar toppar jag ibland med UltraSENSITIVE Soothing Care för torr hy. Den känns nästan som en salva, och är riktigt mild, skonsam och återfuktande. Känns lite klibbig på huden efter applicering, men eftersom min hud är ständigt törstande den här tiden, så sjunker det klibbiga in ganska snabbt det med. OBS att jag använder den här utanpå, inte i stället för den gröntonade dagkrämen. More is more is more is more när det gäller återfuktning vintertid. img_1617När jag kom hem från London fick min hud spel och blev torr och uschlig, särskilt under ögonen. Precis allt smink jag lade där framhävde varenda liten flaga och torrhetslinje och fick mig att se ut som en torkat russin. Jag våndades över att min härligt rika ögonkräm från TOX Skincare tog slut precis innan jag åkte utomlands, men kom sedan på att den här ju låg i utskicket från Acasia. Efter ett par användningar var allt frid och fröjd igen, och torrhetsrynkorna och flagorna ett minne blott. Jag kan även här inte uttala mig om den långsiktiga effekten ännu, eftersom jag bara testat ett par veckor. Just på vintern är jag dock ganska nöjd med den kortsiktigt återfuktande effekten, så länge min hud slipper knyllra ihop sig som ett gammalt sviskon av uttorkning.

1 tanke på “Ny hudvård från Dr. Temt, Eucerin och Combinal

  1. Pingback: Tre som tog slut | Culture of make-up

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.