Tre som tog slut – Filorga, Tox Skincare och M Picaut

Hejsan! Jag hoppas att ni har det bra, trots att vi har gått in i oxveckorna. För mig drog arbetet igång ordentligt den här veckan, vilket bland annat har märkts på att det ekat tomt här inne. Men jag tänkte att vi skulle ta och titta lite på tre tomma förpackningar i alla fall.img_1525Filorga reoxygenating exfoliating mask (pressprov)  är en sån här bubblig syremask (obs syre, inte syra) som är rolig att ta selfies i. Förutom att se rolig ut djuprengör den min hy effektivt. Jag tycker att orenheter antingen försvinner helt eller kommer upp till ytan så att de sedan försvinner snabbt dagarna efter att jag har använt masken. Huden känns också väl återfuktad efter att jag har använt den här masken. Oklart om det är själva masken som har återfuktande egenskaper, eller om huden tar upp efterföljande fuktgivare bättre. Reoxygenating Exfoliating Mask är nominerad till Daisy Beauty Awards i kategorin ”Årets rengöring” om jag inte minns fel. Jag dömer inte själv i den kategorin, men är inte förvånad över att den är nominerad, även om jag kanske inte hade förväntat mig att den skulle klassas som rengöring, utan snarare som en ansiktsmask. Hur det här med syre och hud funkar (och om det funkar) har jag inte riktigt kläm på, ska jag erkänna, så jag lämnar det åt dem som vet, men jag tycker att den funkar som ett ypperligt djuprengörande alternativ till de annars så vanliga lermaskerna, som på mig oftast verkar rätt så uttorkande. Jag fick ut riktigt många användningar också, så trots att man får investera några hundralappar får man en produkt som räcker länge.
Pris: cirka 500 kronor eller strax där under har jag hittat på olika ställen på nätet.
Köpa igen? Ja, det skulle jag faktiskt kunna tänka mig att göra.img_1528 Tox Skincare Eye Cream (pressprov) är en ögonkräm helt i min smak. Ofta tycker jag att ögonkrämer är så himla inriktade på cellförnyelse, föryngring och aktiva ingredienser att de ibland glömmer en ganska viktig sak: vanlig, hederlig återfuktning, vilket för mig leder till torr hy runt ögonen = torrhetsrynkor. Helt motsatt effekt än utlovat alltså. Sedan ska jag säga att min hy är lite känslig för t.ex. retinol just runt ögonen, så ingen skugga över anti-age-ögonkrämer överlag, men det är ganska ofta ögonkrämer som går all in på anti-age-egenskaperna inte funkar för mig.

Även den här krämen utlovar utslätade linjer (vilka ögonkrämer gör inte det?), men sägs också ljusa upp mörka ringar under ögonen och dämpa svullnader. Jag har inte så stora problem med mörka ringar under ögonen, utan mina huvudproblem är torrhet (och medföljande torrhetslinjer) och svullnad på morgonen, och båda dessa problem hanterar den här krämen galant. Jag har använt den både morgon och kväll, och huden runt ögonen har varit slät och fuktmättad, och morgonsvullna ögon har snabbt återgått till det normala efter applicering. För sina 525 kronor per 15 ml tycker jag att det här är en mycket prisvärd ögonkräm sett till resultatet jag får och till vad ögonkrämer kan kosta (the sky is the limit, verkar det som). Ett extra plus för att man kan köpa den i 50 ml-förpackning, vilket drar ner milliliterpriset en bra bit (22,50 kr/ml vs 35 kr/ml). Den här krämen är dock väldigt dryg, så jag vet inte om jag skulle hinna använda upp en så stor burk innan utgångsdatum, dock. Men om man är storförbrukare av ögonkräm eller använder på kunder, så kan det ju vara en bra idé.
Pris: 15 ml 525, 50 ml 1125
Köpa igen? Det kan jag absolut tänka mig att göra.

img_1531M Picauts Glorious Green Foaming Cleanser (pressprov) vann pris för bästa rengöring i Swedish Beuty & Cosmetics Awards 2016. Jag har läst många positiva recensioner av den här rengöringen, så förväntningarna var rätt så höga, även om jag vanligtvis är skeptisk till skummande rengöringar till min yttorra hy. Nu kommer dock skummet i den här rengöringen inte från sulfater (som oftast är det som torkar ut huden i sådana rengöringar), utan via någon detalj i pumpkonstruktionen. Exakt hur det funkar vet jag inte, men det funkar bra. Den här rengöringen har funkat utmärkt sommartid. Den har rengjort min hud snabbt och effektivt, och den har inte torkat ut min hy. Det är ungefär de två kraven jag har på min rengöring. Vintertid behöver jag dock lite krämigare, gärna lite oljiga rengöringar, så då får den här stå i tillbaka, men som sagt, vår och sommar funkar den utmärkt.

Ska jag säga något negativt är det att pumpen började haka upp sig innan produkten var helt slut, vilket var lite irriterande. Vet dock inte om detta är ett generellt problem, eller om jag bara hade otur. Dock har jag en liknande rengöring från Apoliva, samma princip (skum utan sulfater) och samma typ av pumpflaska, och den hakade också upp sig på sluttampen. Så antingen är det ett problem med den typen av pumpförpackningar, eller så är det jag som sliter ut pumpar som om det inte fanns någon morgondag. Nåväl. Produkten i sig är bra, men jag tror att förpackningen kan optimeras något ytterligare.
Pris: ca 330 kr.
Köpa igen? Ja, kanske. Som sommarrengöring. För personer med blandhy/fet hy tror jag dock att den kan funka året om.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.