Daisy Beauty Expo 2017 – bildkavalkad

Min plan var att jag igår skulle skriva något mer matnyttigt om Daisy Beauty Expo 2017 än typ ”bästa eventet, jag älskar alla folk, sminksminksmink praliner”, vilket var mer eller mindre vad jag fick ur mig i söndags. Sedan blev planen att jag skulle göra samma sak i kväll i stället. Nu har jag varit typ golvad i tre dagar, så jag börjar inse att det kommer att ta ett tag innan det kommer några matnyttigheter ur det här huvudet. Jag lägger helt sonika upp lite bilder från eventet nu, och kommenterar dem så utförligt jag orkar, så återkommer jag med ett lite mer substantiellt inlägg om fredagens olika föreläsningar när jag har blivit människa igen. Daisy Beautys event är härliga, men den sociala utmattningen efteråt är massiv, om man som jag är en liten introvert filur som mest trycker hemma på sin kammare 99 % av livets alla dagar. Så värt det dock! Nu tittar vi på lite bilder.

img_2352Första stoppet var hos spamärket Cinq Mondes, där jag fick handmassage och ett body butter med hem för testning.

img_2355Hos Rosenserien fick vi testa peeling och kroppsolja. Har för mig att oljan luktade mumma, men får återkomma om det när jag hunnit testa ordentligt.

img_2358Garnier hade typ återskapat Edens lustgård. Jag väntade mig nästan att se en orm som slingrade sig där uppe i trädkronan och bjöd mig förbjuden frukt. Men inte. Anyway, här kunde man också få handmassage, men jag stod mest och gapade över trädet (trädet!) som stod där i mitten.

img_2366Även Revlon körde trädtema. Här kunde man få en hårstyling bland körsbärsträden.

2017-01-14-11-23-57Vilket jag passade på att få. Så här snyggt blev det! Fick många komplimanger för min naturliga hårfärg och min hårkvalitet under dagen. Konceptet konstant försummelse och klippning max två gånger om året verkar göra mitt hår gott, tydligen.

2017-01-14-11-18-19Hos L.Y.X. Cosmetics fick man naglarna lackade. Jag körde på deras nylanserade, vattenbaserade formula Lacqua, med metallisk accentnagel i formulan lachrome, som är ett pulver som buffas in i nageln och tjopp vips blir så här blankt.

2017-01-14-11-39-45Palina är ett Örebrobaserat sminkmärke som nu även lanserar en egen hudvårdsserie. 21 produkter ska komma ut under året, om jag inte minns fel. Här är några av de produkter som är först ut, bland annat masker, krämer och andra gottigheter. Jag fick med ett par masker därifrån som jag är riktigt spänd på att prova.

2017-01-14-14-13-05Camilla och jag började dessutom swatcha Palinas lösa pigment och blev alldeles till oss i brasorna, så de var goda nog förbarma sig över oss och skicka med några pigment också. Kolla kvaliteten och pigmenteringen på dessa alltså!

img_2374Lite oproportionerligt många bilder från Palina, men det fanns så mycket fint där så jag blev ganska impad, faktiskt. Ska absolut kolla in deras sminksortiment lite bättre också.

img_2377Hos Yves Rocher fick jag göra en hudscanning och prata med en hudvårdsexpert. Vi kom fram till att min hud mådde ganska bra, och att jag nog inte är så torr som jag ibland kan inbilla mig att jag är. Och så fick jag arbetsprover anpassade efter vad vi kommit fram till. Och så åt jag prisbelönta praliner, icke att förglömma. De kan eventuellt ha varit det bästa på hela mässan. I vilket fall var de mässans stora snackis.

img_2393En annan utställare som väckte uppmärksamhet var L’Oréal, som byggt upp en parisisk lägenhet, komplett med badrum, säng och inneboende parisiska, som satt och läste tidningar, filade naglarna och smuttade bubbel iklädd kimono. Vet inte om det syns på bilden ovan, men de hade även klistrat upp en Paris-utsikt på fönstren, så helt plötsligt var vi inte i ett snålblåsigt januari-Stockholm längre utan kunde kika ut över Eiffeltornet och känna oss kontinentala. Så himla ambitiöst upplägg!

img_2392La p’tite Parisienne.

img_2368Och ja, hudvårds- och sminkprodukter var såklart strategiskt utplacerade i lägenheten.
img_2388Här skymtar bland annat märkets nya läppisar i högra hörnet, ett slags liquid lipstick som inte torkar ut läpparna, som sitter bra och nöts bort snyggt. På riktigt. Det vet jag för jag har testat. Mer om det kommer snart i ett eget inlägg. Förutsatt att min hjärna ”rekar till sig” inom en snar framtid.
img_2395Det här var visst enda bilden jag hade från M Picauts monter, där vi pratade en bra stund med märkets härliga grundare Mette Picaut, som nog höll mässans roligaste föreläsning. Hon lanserar en nattmask (en sån som man inte behöver tvätta bort utan kan sova med) med halvädelstenen malakit, mycket intressant.

2017-01-14-09-22-46

Hos Akademikliniken fick man testa på dermapen, vilket jag inte gjorde, eftersom jag precis gjort en sådan behandling två dagar innan och höll på att ömsa skinn rätt så rejält. Här testar Hilde en behandling i alla fall.

2017-01-14-15-02-21Sist men inte minst – Acasia lanserar eget hudvårdsmärke med rengöring, kombinerad dag- och nattkräm, ansiktsmask och arkmask. Jag testade ansiktsmasken (krämen, inte arkmasken) genast när jag kom hem, och den var precis vad min stressade och fjällande stackars hud behövde just då!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.