Nytt smink från Apoliva

När jag var på Daisy Beauty Expo förra helgen hälsade jag bland annat på i Apotekets monter och kikade litegrann på deras nya makeup-serie, som de släpper i dagarna. Med mig hem fick jag en ögonskuggspalett, en mascara, ett läppstift, ett rouge och en kajalpenna. Vi kikar lite

img_2399 img_2403Rouge i nyansen 03 – Mellanrosa (129 kr/2 g)
Ett superfint och välpigmenterat rouge som är lättapplicerat och går på huden jämnt och fint. Kommer att bli en klar favorit i vår, det känner jag på mig! Har inte så mycket mer att säga om det, faktiskt. Fint, bra kvalitet och riktigt prisvärt, helt enkelt

img_2405Apoliva Eyeshadow Palette i nyansen 02 – Beige-brun (159 kr/5×1,6 g)
En kalltonad palett med fem färger som är olika nyanser av beige/brun/grå/taupe, typ. Man får jobba lite med skuggorna för att få upp intensitet, men jag tyckte att det gick hyfsat lätt att få till ett fint resultat. Jag skulle nog dock ha önskat att det var lite större nyansskillnad mellan de två mörkaste skuggorna, för jag tycker att de är lite väl snarlika varandra. Jag hade hellre sett en svart eller nästan-svart skugga som den mörkaste så att det hade varit lite lättare att jobba upp kontrast och dimension. För mig, som har hur många paletter som helst redan tillförde den här inget nytt till min samling, men jag tycker att det är en bra och hyfsat prisvärd palett för den som gärna håller sig i det neutrala registret och som inte redan har lådvis med ögonskuggor.

img_2407Apoliva Eye Pen i nyansen Grå (129 kr/1,2 g)
En klassisk kajalpenna, och jag valde faktiskt en grå nyans, för ovanlighetens skull. Jag brukar oftast köra på svart eller brunt, men tycker det är himla fint med grått när man kör vill ha en lite mjukare eyeliner i en kall sminkning. Den här gled på lätt och var lättarbetad. Den satt även bra och kladdade inte. Jag måste också bara få säga att jag tycker det är så BEFRIANDE att en grå ögonpenna bara kan få heta Grå, och inte något fyndigt, poetiskt, långsökt eller krystat. Nuförtiden är ju döpandet av produkter en konstform i sig, och visst kan det vara kul ibland, men jag känner mig lite trött på fyndigheterna, om jag ska vara ärlig.

img_2408Apoliva Mascara Dubbel effekt i nyansen 01 – Svart (149 kr/12 ml)
Den här mascaran ska ha både förlängande och volymgivande effekt, och jag tycker att den levererar på båda punkterna. Ni får bedöma själva på bilderna nedan, men jag tycker att jag får riktigt fin längd och även bra volym, utan att fransarna ser klumpiga ut. Nu är jag i och för sig inte särskilt rädd för att fransarna ska klumpa sig, eftersom jag kan tycka att det är ganska snyggt också, men jag gillade hur den här separerade fransarna och gav volym på samma gång. Hållbarheten är också bra, och den är enkel att tvätta bort, vilket jag tycker är viktigt.

img_2400Apoliva Lipstick i nyansen 07 – Mörkröd
Ett fuktgivande läppstift berikat med vitamin C, E och solrosolja. Fuktgivande läppstift passar mig extra bra så här på vintermånaderna. Läppstiftet känns otroligt mjukt och lent på läpparna, och det har en fin lyster. Det är alltså inget sug-livet-ur-dina-läppar-matt-läppstift vi pratar om här. Nackdelen med sådana här göttiga, mjuka läppstift är att den mjuka och krämiga konsistensen inte håller lika länge, men jag har inget emot att bättra på läppstiftet efter att jag har ätit, till exempel. Ett tips är också att använda en läppenna med det här, så att färgen håller sig innanför läppkonturen, vilket annars kan vara ett problem med krämiga och mjuka läppstift. Jag älskar den mörkröda färgen, och kommer att lägga upp en sminkning där jag använder den i morgon. I sminkningen nedan har jag alla produkter ovan i ansiktet, förutom läppstiftet.

 img_2435img_2409 img_2431

2 tankar på “Nytt smink från Apoliva

  1. Jag var också väldigt förtjust i rouget och den grå ögonpennan! Fast mitt rouge heter ”ljusrosa” och är lite gulare i tonen, verkligen ”nypt i kinderna”-rosa. Och jag instämmer om att det är skönt att inte alla produkter i universum har vitsiga namn… jag blev nästintill arg på l’oreals rougepalett där en färg hette despinkable me…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.