Recension – Dermaceutic TriVita C30

När jag var på Hud- och kosmetikmässan i september fick jag med mig ett prov av Dermaceutics nya C-vitaminserum hem för testning. TriVita C30 är ett mycket potent serum med så mycket som 30 procent C-vitamin, vilket sägs vara den högsta koncentrationen i branschen (har dock inte kollat upp det, det är deras ord, inte mina). Den innehåller en kombination av tre olika sorters C-vitamin, vilket ska göra att det ska komma åt alla hudlager och ge större effekt över tid. Förutom svindlande nivåer av C-vitamin innehåller serumet även E-vitamin och ferulsyraestrar som ska verka antioxidant, och förbättra C-vitaminets verkan.

Det här serumet är ju också nominerat till Daisy Beauty Awards i kategorin Bästa aktiva hudvård, och jag blev inte direkt förvånad när jag såg denna i listan bland de nominerade. Domarna i den kategorin tiger såklart som muren om vad de tycker innan resultaten är offentliga, men jag som inte dömer i just den kategorin delar gärna med mig av mina tankar.

Serumet ska motverka UV-skador, aktivera kollagenbildningen (kollagen är det som ger huden fasthet), jämna ut hudtonen och motverka inflammation. Det låter ju som ett drömserum för mig, som både har pigmentfläckar och har en hud som ibland får inflammatoriska utbrott. Hur funkar det då?

img_1359

Den största skillnaden märkte jag på min pigmentfläck uppe i pannan. Jag fick ned den ganska mycket med hjälp av IPL-behandling förra våren, men efter sommaren kom den tillbaka, trots att jag smort in mig som en besatt med SPF och suttit i skuggan med solhatt de gånger jag suttit utomhus dagtid. Men det är ju så med pigmentfläckar – de kan vara envisa. Efter några veckors användning märkte jag, nästan av en händelse, att pigmentfläcken hade bleknat avsevärt. Jag har liksom slutat förvänta mig sådant av krämer och serum, eftersom jag hittills inte har testat något serum som rått på mina pigmentfläckar, trots att de lovat guld och gröna skogar. Jag har resignerat och tänkt att det är diverse salongsbehandlingar som gäller. Men här såg jag verkligen resultat. Jag önskar att jag inte varit så luttrad, utan tagit en före-bild för att kunna jämföra med resultatet efter några veckor, men som sagt – jag hade inte så höga förväntningar.

Något annat jag märkte var att jag fick en fin lyster av det här serumet. Ibland var det nästan så att jag fick tona ner lite med puder för att jag inte skulle se blank ut. Inte för att jag var flottig, men lystern blev nästan som en spegeleffekt i pannan. Jag kan inte förklara det bättre än så. Donnachic har också skrivit om lystern man får av det här serumet, gå dit och kika om ni är nyfikna.

När det gäller elasticitet, fasthet och så kan jag faktiskt inte riktigt säga så mycket. Jag upplever inte att min hud har börjat tappa så mycket fasthet och elasticitet ännu, så på den punkten är jag kanske ingen bra testperson. Den antiinflammatoriska effekten har jag inte heller sett så jättemycket av. Min hy fick sina små utbrott under månaderna i London, troligtvis främst på grund av försämrad luft- och vattenkvalitet, och jag upplevde inte att det här serumet påverkade dessa i någon riktning. Men för att jämna ut hudtonen, motverka pigmentfläckar och jobba upp en fin lyster funkar det här alldeles utmärkt. Jag har lite kvar i min flaska fortfarande. När den är slut är frågan om jag ska köpa en ny eller inte. Det är dyra droppar – runt tusenlappen för 30 ml. Först och främst ska jag testa en ny C-vitaminprodukt (som också tydligen ska vara något slags supereffektiv variant) från det spanska märket Atache, som jag träffade på Daisy Beauty Expo häromveckan. När jag har testat båda får jag väl se vilken jag tycker är mest prisvärd. Men jag är ganska säker på att en effektiv C-vitaminprodukt i någon form kommer att ha en plats i min hudvårdsrutin framöver.

Har ni testat TriVita C30? Vad tyckte ni i så fall?

3 tankar på “Recension – Dermaceutic TriVita C30

  1. Pingback: Tio som tog slut | Culture of make-up

  2. Pingback: Tre som tog slut: Medik8, Garnier och GHD | Culture of make-up

  3. Pingback: Annemarie Börlind – Orange Blossom Energizer | Culture of make-up

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.