Testat: Makiash

img_2679Makiash var ett av de märken som ställde ut på Daisy Beauty Expo, och vi fick med oss en generös uppsättning produkter att prova. De erbjöd oss också att botanisera själva och plocka på oss det vi ville, vilket såklart är superbjussigt, men jag gjorde inte det pga lider av kroniskt men-inte-ska-väl-jag-syndrom. Det jag fick med mig hem var en primer, löst settingpuder, highlighter, en krämögonskugga, ett läppglans, en läppenna och en flytande eyeliner med filtspets. I sminkningen nedan har jag använt alla produkterna utom läppglanset. Det är ett neutralt, skimrigt läppglans som är ungefär som det ser ut att vara, så inga stora överraskningar där. Men så här blev sminkningen i alla fall:

img_3248Om jag ska börja med att säga vad jag tycker om basprodukterna så tycker jag att primern Fresh & Matt var bra, men inget banbrytande. Den beskrivs som en nedmattande primer, vilket jag kan behöva i t-zonen, där jag lätt blir blank. Sminkningen höll bra under dagen, men jag har andra primers i kategorin nedmattande och utjämnande som jag gillar bättre, t.ex. Benefits POREfessional, som fyller ut förstorade porer som ingen annan primer. Dock ska jag säga att jag sällan blir helt till mig av primers vid första användningarna (var inget stort fan av POREfessional i början heller), utan jag märker liksom efter ett tag vilka primers jag sträcker mig efter oftare och vad jag gillar hos dem, så jag håller er uppdaterade om jag upptäcker kvaliteter hos den här som får mig att flytta upp den på favoritlistan.

Perfect Finish Loose Powder är väl den produkt som har väckt mest uppmärksamhet i bloggosfären. Alla mina bloggarkollegor som jag har sett blogga om det här pudret gillar det skarpt (läs t.ex. vad Whinar och Spindelsven tycker). Här på bilden kan man se att min hy ser lite pudrig ut (trots att jag har använt setting spray), och pudret framhäver torra partier t.ex. på näsan. Jag applicerade det med en borste här och fick kanske lite väl mycket produkt på borsten. Sedan dess har jag applicerat det sparsamt med en puderpuff, och då tycker jag att det smälter in bättre i huden, i stället för att ligga ovanpå. Pudret har en kylande effekt, och det känns nästan som om borsten/puderpuffen är våt när man applicerar det, men det är alltså för att pudret i sig är kylande. Vet inte riktigt om den kylande effekten fyller någon faktisk funktion, men det känns ganska trevligt. Pudret är tramsparent och extremt finmalet, vilket gör att det ser naturligt ut (så länge du inte överdoserar, då). Det håller huden fri från glans utan att torka ut den, vilket är uppskattat av mig som ibland ser ut som en mumie på eftermiddagen de dagar jag råkat använda fel puder.

Highlightern Natural Glow ger ett ganska subtilt skimmer, och det är inget fel på den, men jag tyckte inte om nyansen särskilt mycket. Den var väldigt ljus och slog lite för mycket åt vitt  för min smak. Kan dock tänka mig att den här är superfin för dig med riktigt porslinshy.

img_3247Läppennan Lipcolor Pen i nyansen Cold Plum har en glansig och krämig konsistens. Den är välpigmenterad men inte helt täckande. När den används för sig själv är hållbarheten inte jättebra, men den tonas bort snyggt, och jag har inget emot att återapplicera mina läpprodukter när jag har ätit. När jag använde den här tillsammans med en läpprimer blev hållbarheten betydligt bättre. Inte riktigt hela dagen, men nästan. Jag gillar färgen och den ganska mjuka och lite glansiga finishen, så den här kommer jag säkerligen använda igen.

Krämögonskuggan Satin Cream Eyeshadow i nyansen Oyster beskrivs som ”longlasting”, och visst, ovanpå en primer satt den hela dagen utan att röra sig en millimeter. Utan primer veckade den sig dock efter någon timme bara. Det gör visserligen alla ögonskuggor på mig om jag inte använder primer, så för mig är det inte något som talar emot den här produkten. Sitter den bra ovanpå primer är jag nöjd. Färgen är dessutom superfin att bäras ensam över hela ögonlocket de dagar man inte orkar göra något avancerat men ändå vill att ögonen ska ha det där lilla extra.

Eyelinern Perfection Eyeliner var väl kanske den enda produkten i högen som jag blev besviken på. För det första var filtspetsen lite svårjobbad tyckte jag. Den var lite för lång, och även om spetsen var superfin och hade stor potential tyckte jag liksom att den grövsta delen av spetsen var för hård, medan den yttersta spetsen var lite för mjuk, vilket gjorde den svår att manövrera. Det är dock högst personligt vilka spetsar man jobbar bäst med, så det kan vara en smaksak. Däremot tyckte jag att det var lite dåligt att färgen började sina efter att jag hade gjort ett öga, så det andra ögat fick betydligt sämre svärta än det första, trots att jag hade förvarat eyelinern med spetsen nedåt för att färgen skulle rinna ned i spetsen. Vet inte om jag fått ett måndagsexemplar eller om detta är en av många filtspetseyeliners som inte klarar av att distribuera produkt ordentligt (vilket är anledningen till att jag oftast använder cakeeyeliners/geleyeliners + pensel).

Ni får ursäkta att jag inte orkat ange prisuppgifter och så vidare i det här inlägget. Jag har inte produkterna lättillgängliga just nu, och jag är fortfarande sjuk när jag skriver det här och ORKAR inte sitta och googla alla produkter. Ni har ju produktnamnen nu, så det lilla jobbet låter jag er göra själva den här gången, hehe.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.