Akademikliniken Pure Glow Oil och salicylsyrabehandling

img_3150På Daisy Beauty Expo hade Akademikliniken en monter där man kunde får testa deras ”Glow Treatment”, en Dermapen-behandling där deras nya olja Pure Glow Oil slussas ned i huden genom nålen som skapas av nålarna i pennan. Jag gjorde inte en sådan behandling, men jag fick hem en liten provflaska av Pure Glow Oil, som jag har använt de senaste veckorna. Det här är ingen direkt recension, eftersom jag har en så liten mängd och inte använt den så kontinuerligt som hade behövts för att jag ska kunna se några långsiktiga effekter. Produkten sägs kunna jämna ut pigment, motverka ålderstecken, ge huden lyster, stimulera kollagensystemet och motverka fria radikaler.

Själv kan jag som sagt inte uttala mig om några långsiktiga effekter, men däremot kan jag säga att den här oljan är otroligt skön på huden, ger en fin lyster och är fantastiskt återfuktande, utan att den gör att huden känns kladdig. När jag fått hem den här slabbade jag glatt på mig generösa mängder av den, eftersom jag nyligen hade varit på Dermapen-behandling hos min hudterapeut och huden fjällade som sjutton. När jag fick se vad den här oljan kostar (1695 kr för 30 ml) blev jag lite mer sparsam med de dyrbara dropparna. Oftast droppar jag i bara en eller ett par droppar i ett annat fuktserum, för att ge en liten extra boost och fin lyster till huden. Om jag kommer att köpa det när den här flaskan tar slut? Jag tror faktiskt inte det. 1695 kr är för dyrt för ett serum, tycker jag, hur bra det än är.

Jag var ju förresten på konsultation hos Akademikliniken för några veckor sedan, och med tanke på att min hy har varit lite bråkig och oren ända sedan jag var i London i höstas kom vi överens om att en kur med tre salicylsyrapeelingar skulle vara ett bra sätt att få bort alla resterande orenheter och ”börja om på ny kula” så att säga. Jag gjorde min första behandling för ett par veckor sedan, och ska göra den andra i dag. Jag ser en stor förbättring redan efter första behandlingen, och det känns som att det har kommit upp en del till ytan som tidigare låg gömt djupt nere i hudens fördolda och pyrt. När orenheterna väl kommer upp till ytan är det lättare att få bort dem, vilket är bra. Jag ser fram emot att se hur effekten blir efter den andra behandlingen. Jag håller er uppdaterade, såklart!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.