Becca har kommit till Sverige

För någon vecka sedan lanserades Becca på Sephora i Sverige, till många skönhetsnördars stora glädje. De mest hajpade av Beccas produkter är väl utan tvekan dem från samarbetet med Jaclyn Hill, och då särskilt highlightern Champagne Pop. När jag bodde i London passade jag på att kolla in sortimentet, men köpte inget på länge, för det kändes inte riktigt som att något stod ut särskilt. Champagne Pop passade inte alls min hudton, och de andra produkterna kändes liksom inte som något jag måste ha. De var fina, men tja, inget jag kände att jag verkligen ville ha. Men så hittade jag två presentförpackningar till bra pris, en med flytande highlighter och puderhighlighter i resestorlek, i nyansen Moonstone (som passar min hy som handen i handsken) och en liten palett med två rouge och en bronzer. Och då slog jag till, för jag tyckte att det var ett bra sätt att få lite grepp om märket utan att ruinera mig helt.

img_2667Paletten Blushed with light innehåller två rouge och en skimrig bronzer. Jag tänkte att den här paletten skulle bli fin till sommaren, särskilt de två färgerna till höger, men trots att färgerna är ganska varma funkar de även jättebra på min glåmiga vinterhy. Trots att formulan är rikligt pigmenterad är den lättapplicerad och framför allt lätt att arbeta in i huden/sudda ut. Med en fluffig borste kan man få ett riktigt skirt resultat, samtidigt som färgen kan byggas upp till den intensitet man föredrar. Nyanserna heter, från vänster, Wisteria, Songbird och Snapdragon. Wisteria Mineral Blush är det perfekta vinterrouget som jag tycker är jättesnyggt att använda när jag vill ha lite blekare läppar och rouge till exempelvis en ordentligt sotad sminkning. Tyvärr verkar just Wisteria vara en limited edition-nyans, men Mineral Blush-formulan finns i andra nyanser. Här nedan ser ni Wisteria in action:

2017-02-15-16-56-32Som sagt, ett riktigt diskret rouge som passar perfekt de gånger man inte vill att kinderna ska konkurrera ut resten av sminket, men ändå vill ha lite färg i ansiktet. Songbird och Snapdragon finns båda att köpa i singelförpackning för cirka 26-27 pund styck. Jag har ingen riktigt bra bild på Songbird och Snapdragon i en sminkning, men jag bär i alla fall båda i den något oskarpa bilden nedan:

img_0043När det gäller highlighterna föredrar jag krämformulan framför puderformulan, eftersom jag tycker att den smälter in bättre i huden. Puderformulan är fin, men jag känner inte att den är så himla mycket bättre än andra highlighters jag har, även om färgen passar min hy osedvanligt bra. Bättre än Mary Lou-Manizer t.ex.img_1427Shimmering Skin Perfector (liquid) i nyansen Moonstone. img_1429Shimmering Skin Perfector (pressed) i nyansen Moonstone.

Här ser ni en sminkning där jag har använt krämformulan. Observera dock att här har jag använt en mycket ”dewy” foundation (Light Wonder av Charlotte Tilbury) och låtit bli att pudra ovanpå, eftersom jag var riktigt yttorr den här dagen och höll på att flaga efter min senaste salicylsyrapeeling, så jag gick all in med glowprodukterna. Detta är alltså en kombination av lystrig foundation och skimrande krämhighlighter.

img_0056Det här kittet finns faktiskt fortfarande att köpa, t.ex. för 20 pund på Cult Beauty (ej annonslänk). Huruvida det finns på Sephora i Sverige vet jag faktiskt inte, men om det gör det är det såklart bra att stödja den lokala handeln och undvika dyra frakter, om man nu bor nära ett Sephora.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.