Bare minimum

Hej på fredag! Kan inte fatta att det redan gått en hel arbetsvecka. Den här veckan har varit riktigt intensivt på jobbfronten, och jag har nog bara sminkat mig en enda gång sedan i söndags! Dels för att jag inte har haft tid, men också för att det bara har känts skönt att gå omkring helt osminkad och ”vädra” huden lite.

Här är i alla fall en sminkning som jag gjorde förra veckan lite snabbt innan jag skulle ut och springa. Och nej, jag sminkar mig inte för att gå ut och träna, jag ville mest hinna få till en look som jag sedan skulle kunna lägga upp på bloggen. I mitt huvud är det helt logiskt och rimligt. Jag lade allt krut på basen den här gången och lade bara till mascara och läppglans – och bryn, men dem kan ni bortse ifrån, för de blev inget vidare. Minns inte vad det var jag testade den här gången, men om jag kommer på det ska jag undvika det i fortsättningen.

Märk väl att när jag skriver ”lade allt krut på basen” betyder inte det heltäckande så kallad ”flawless” hy. När jag fokuserar på hyn tycker jag tvärtom att ha en ganska skir bas, och jag låter gärna pigmentfläckar och ojämnheter skina igenom. Det kanske låter konstigt, men när jag satsar på basen vill jag gärna att det ska se ut så mycket som ”min hud fast bättre” som möjligt, och den effekten tycker jag att det är svårt att uppnå med heltäckande foundation och concealer. Jag säger inte att det är omöjligt, bara att jag ännu inte har hittat rätt produkter och rätt teknik för att göra det. Då låter jag hellre saker och ting skina igenom och låter huden se ut som att det skulle kunna vara min naturliga hud, fast med jämnare hudton, mer lyster och en friskare färg än jag har utan smink. Här har visst min foundation oxiderat också, men men. What to do. Jag gillar ändå lystern och den lätt bronsade effekten mot det skira läppglanset och det i övrigt avskalade intrycket.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.