Natten fylls av oro, stadens hjärta har fått kramp

Ja. Vad ska man säga? Det hände till slut. Det vi nog många befarat men hoppats, hoppats aldrig skulle hända. Jag blir så ledsen varje gång jag tänker på de familjer som aldrig får hem sina kära, på de personer som fått sina liv oåterkalleligt förändrade på några korta, fasansfulla ögonblick.

Som jag nämnde i mitt tidigare inlägg tillbringar vi helgen på annan ort, och vi var i höjd med Uppsala när det hände, långt ifrån händelsernas centrum. Nu är vi i tryggt förvar hos familjen och är oerhört tacksamma för det. Gårdagskvällen tillbringades runt köksbordet med familjen samlad, där vi växelvis höll oss uppdaterade om vad som hände och växelvis riktade all vår uppmärksamhet på syskonbarnens berättelser om förskolepyssel, Mimmi Pigg-skor och andra viktigheter. Barn är ofts mer medvetna om vad som hänt än vi kanske tror, särskilt när det händer något som så uppenbart skakar om vuxna i deras närhet. För er som har barn i er närhet och tycker det är svårt att prata med dem om det som hänt och svara på deras frågor: Här finns tips från Rädda barnen om hur man kan prata med barn om stora och skrämmande händelser.

Mitt i allt det hemska och svarta är det trösterikt att se att medmänskligheten blomstrar, och att människor öppnar sina hem istället för att stänga in sig och reagera med misstänksamhet och misstro.

Slutligen vill jag bara säga att jag inte vet när jag kommer att lägga upp nästa skönhetsrelaterade inlägg här. Inte för att jag tycker att det skulle vara fel att skriva om smink i efterdyningarna av vad som har hänt – jag vill ABSOLUT inte dela ut några kängor till eventuella bloggkollegor som väljer att fortsätta driva sina plattformar som vanligt. Jag är helt för att låta livet återgå till det normala och att inte låta den här typen av attacker rubba våra dagliga liv alltför mycket. Och för många kan det vara oerhört viktigt att kunna gå in i något annat när omvärlden blir så skrämmande som den blev igår. Det har jag full förståelse för. Men just i dag, och troligtvis de närmaste dagarna, kommer jag nog inte känna för att skriva om smink, helt enkelt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.