Bobbi Brown Extra SPF 25 Tinted Moisturizing Balm

Jag gick igenom foundationlådan häromdagen eftersom den börjar bli alldeles för full, och jag ville se om det fanns något som kunde rensas ut. Den här foundationen från Bobbi Brown är ganska gammal och skulle nog egentligen slängas. Dessutom är den rätt så skrymmande i sin runda burk. Innan jag slängde den ville jag dock testa den en sista gång, för att påminna mig om vad jag tyckte om den. Jag hade för mig att jag tyckte den var alldeles för flottig, och att doften störde mig. Dessutom var den en nyans för mörk för mig, så jag var tvungen att ta ned den på halsen, vilket jag normalt inte gillar att göra.

Extra Tinted Moizturising Balm är, som namnet avslöjar, ett slags fuktgivande balm, som ska passa torr och yttorr hy. Som en färgad dagkräm, fast tjockare i konsistensen och betydligt mer ”flottig”. Alla med blandhy eller fet hy bör hålla sig långt från denna. Jag köpte själv denna för att jag hade problem med att foundations framhävde torrflagor i min hy, och jag hatar den stramande känslan jag ibland får av smink som inte är anpassat för lite yttorr hy. Trots alla nackdelarna som jag nämnde ovan kan jag inte ha tyckt allt för illa om den, för jag har använt upp nästan hela burken. Och faktiskt, nu när jag testade den igen så gillade jag den, mycket bättre än vad jag minns faktiskt.

Du får verkligen inte full täckning med den här, inte ens medium, skulle jag säga. Det här är en mjukgörande bas med lätt täckning, som jämnar ut hudtonen och smälter fint in huden. Jag gillar en bas som ser ut som min egen hy, fast med lite utjämnad hudton och slätare struktur. Jag är sällan ute efter full täckning, eftersom jag upplever att täckande foundations ofta framhäver torrhet, porer och fina linjer i min hy. Då låter jag hellre mina pigmentfläckar skina igenom och låter huden se återfuktad, fräsch och välmående ut i övrigt.

Det jag gillar med den här är att den är så pass återfuktande och uppmjukande att absolut inga torrheter framhävs, och den lätta täckningen gör att den inte riktigt syns på huden när den väl har arbetats in, även om huden ser märkbart jämnare ut. Jag måste dock pudra över den för att inte se jätteglansig ut, men när jag väl har duttat på ett lätt lager puder får jag exakt den effekt jag vill ha. När jag pudrar över andra foundations irriterar jag mig ofta på att pudret gör att basen verkligen syns, och jag tycker att pudret  framhäver torrflagor. Å andra sidan, om jag inte pudrar blir jag blank efter någon timme. Moment 22 – de yttorras förbannelse. Men ovanpå Tinted Moisturizing Balm lägger sig pudret helt osynligt och basen blir verkligen som min egen hud, bara lite jämnare, och inte alls glansig, men inte heller tvärmatt. Hållbarheten är godkänd. Den satt bra i ungefär 6 timmar, vilket inte är så illa med en så pass rik konsistens och med tanke på att jag inte ens använde primer den här gången. Med lite noggrannare grundarbete skulle jag nog kunna få ut några timmar till. Extra plus i kanten förstås för SPF 25. Även om jag alltid använder SPF i min hudvårdsrutin skadar det inte med solskydd i basen också.

På bilden nedan har jag använt Extra Tinted Moisturizing Balm och pudrat ett tunt, tunt lager puder. Som ni ser lyser mina pigmenteringar igenom, men jag gillar att huden ser ut som min faktiska hud med precis lagom mycket lyster.

 

Så istället för att slänga Tinted Moisturizing Balm (även om jag kanske borde, med tanke på bäst före-datumet) så kommer jag nog att använda upp den här i stället. Så länge den inte luktar eller har mysko konsistens tänker jag att det nog inte är någon fara. Jag är dessutom alltid noga med att aldrig peta i mina burkar med fingrarna för att undvika bakterieodling.

Bobbi Brown Extra Tinted Moisturizing ligger på ca 580 kr och finns att köpa på t.ex. Kicks och Åhléns. Och det dumma med att jag testade den här är att jag nog kommer att vilja köpa en ny när den här är slut – fast i en ljusare nyans den här gången.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.