Hooded eyes – fejka en globlinje

Som jag har nämnt tidigare har jag så kallade ”hooded eyes”, vilket enkelt uttryckt betyder att jag har mer hud än jag har utrymme mellan ögonbrynen och ögonfransarna, så huden veckar sig där globlinjen skulle ha funnits. För mig är det genetiskt, och jag har alltid haft det, men det är klart att hudvecken på ögonlocken blir lite mer uttalade i takt med att huden runt ögonen blir mindre spänstig med åldern.

Detta är absolut inget som stör mig, och jag ligger inte vaken på nätterna och gråter över saknaden efter en definierad globlinje. Ibland bubblar det upp någon missuppfattning om att det skulle vara dåligt att ha hooded eyes, och att ögon med en definierad globlinje är the shizz, det som man ska ha, eller åtminstone sträva efter. Det är alltså bluff och båg, så det kan ni glömma. Alla ni med hooded eyes, ni har inte dragit en nitlott i genlotteriet, och ni kommer att kunna leva fullkomligt normala liv utan en globlinje. Ögon finns i en massa former och skepnader, så är det bara, och den ena är inte bättre än den andra. Låt oss inte tyngas ned av normer för våra himla ögonlock, utöver av alla de där andra omöjliga idealen som vi ska förhålla oss till. Okej? Bra.

Med det sagt – ibland tycker jag dock att det roligt att leka att jag har en globlinje, kanske för att jag vill testa en look som bygger på en markerad globlinje, eller bara för att jag tycker att det är kul att leka med former och dimensioner i mitt ansikte ibland. Då brukar jag skugga fram globlinje sådan med hjälp av gråbruna skuggor av varierande mörkhetsgrad. Det här vet ju ni beautyjunkies säkert redan, men tumregeln för konturering är alltså att mörkt och matt förminskar och får ett område att sjunka tillbaka, medan ljust och skimrigt får ett område att framhävas, lyftas upp och se större ut. Det är därför man exempelvis ofta applicerar ljusa och skimrande highlighters på kindbenen, eftersom det enligt rådande skönhetsnormer anses vara vackert med höga och framträdande kindben.

Jag lägger de ljusaste skuggorna först, och skuggar uppåt mot brynet. Jag lämnar dock en ganska skarp kant mot den ljusa, skimriga skuggan på det rörliga ögonlocket, för att skapa kontrast och dimension. Sedan bygger jag på med de mörkare skuggan, och ju mörkare skugga, desto mer precist placerar jag den precis där jag tänker att globlinjen skulle gå. Ljusare skugga = större område och mer utsuddat, mörkare skugga = mindre område och mer precis applicering. Med den ljusa, skimriga skuggan på det rörliga ögonlocket får jag en tydlig kontrast mot det matta och mörka, vilket förstärker effekten av de mörkare skuggorna ytterligare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.