Ett dygn ombord på Viking Grace med Daisy Beauty

I lördags klev jag upp ohemult tidigt för att ta mig in till Slussen, och möta upp med Daisy Beauty och de bloggare, journalister och företag som skulle delta i kryssningen ombord på Viking Grace. Efter en dignande frukostbuffé drog ett intensivt program igång.

Först ut var Daisy Beauty (Kicki och Sam) själva, och efter att Sam hälsat oss välkomna och presenterat dagens program presenterade Kicki Daisy Beautys varumärke, och pratade om varumärken generellt. Vi fick dela upp oss två och två och ge feedback på varandras varumärken (som vi hade läst in oss på innan). Det var jätteintressant, och jag som aldrig har tänkt på mig själv eller på bloggen i varumärkestermer fick mycket matnyttigt med mig.

Sedan var det dags för Reserol att presentera sitt varumärke. Reserol är ett kosttillskott som innehåller växtpolyfenolen resveratrol, som ska ha en massa fördelar för både huden och kroppen. Jag skriver ska, eftersom EU-myndigheten EFSA ännu inte har godkänt några hälsopåståenden för resveratrol, eftersom inga företag har gjort någon satsning för att gå igenom godkännandeprocessen, som är en extrem kostsam och tidskrävande historia. Dock har personer som har använt Reserol vittnat om bland annat slätare hy och minskade problem med leder och eksem och så vidare. Exakt vad resveratrol är, vad som gör den här produkten unik och så vidare kommer jag att ta upp i ett eget inlägg, annars blir det här så långt, men så mycket kan jag säga att jag är mycket peppad på att testa! Vi fick ett paket motsvarande en månads förbrukning med oss hem, plus ett nytt serum som de nyligen lanserat. Dessutom lämnade Reserolkillarna oss med ett löfte som gjorde åtminstone mig väldigt nyfiken:

Sedan var det dags för EVO att presentera sitt märke och sina produkter. EVO är ett australiensiskt märke som har funnits i Sverige i flera år, men som inte har gjort så stort väsen av sig hittills. I Australien är märket jättestort (hörde jag dem säga att de var Australiens största märke, eller inbillar jag mig?) men det var första gången jag hörde talas om märket. Jag kan EVENTUELLT ha blandat ihop EVO med solskyddstillverkaren EVY och blivit en aning förvånad när jag kom till föreläsningssalen och såg en massa hårprodukter uppställda … ehrm. Jag kan inte säga något om produkterna ännu innan jag har testat dem ordentligt, mer än att de doftar väldigt gott. Dessutom gillar jag att de inte marknadsför sina produkter baserat på vilka ingredienser som trendar just nu, utan att de tittar på vad ingredienserna har för funktion och vad de tillför produkten. Istället för ”intrendienser” marknadsför de sina produkter med humor och en hel del attityd.

Jag gillar deras estetiska uttryck, både i marknadsbilderna och på förpackningarna. Och jag gillar att de marknadsför sig med humor utan att det behöver hamna under bältet eller bli sexistiskt, vilket jag annars har sett hända alltför ofta i skönhetsbranschen, tyvärr. Den här humorn är helt fri från sådana inslag så långt jag har sett, även om själva det roliga ibland gick mig förbi, måste jag erkänna. Men det är väl knappast deras fel, antar jag. Kulturella skillnader och så snarare. Vi fick med oss en hel del produkter att testa (plus att jag vann tio extra produkter i quizzet), så jag berättar mer när jag har testat hur produkterna funkar på mig.

Nästa företag ut var Idun Minerals, som bland annat berättade att de fördubblar (!) sitt nyansutbud på foundation med nio mörkare nyanser. Detta gjorde de faktiskt efter att de under ett liknande event med Daisy Beauty där både Idun och Apoteket deltog blivit ifrågasatta av konferensdeltagarna varför de inte haft foundations i nyanser som passar personer med mörkare hy. Efter det eventet pratade Apoteket och Idun ihop sig om hur de skulle kunna åtgärda detta, och nu lanseras alltså nio nya nyanser från Idun, och de kommer att säljas exklusivt på Apoteket AB, både i fysiska butiker och i deras onlinebutik. Det är det som är så fint med Daisy Beautys event, att bloggare och journalister får en kontaktyta till företagen och ett forum där de kan prata med företagen direkt och ge feedback, både ris och ros. Och i vissa fall, när företagen faktiskt är öppna för feedback, kan det leda till något så här bra.
Jag tycker att det är jättebra av Idun och Apoteket att faktiskt göra en sådan satsning och fördubbla sitt nyansutbud. Förutom att det innebär att personer med mörkare hy ny har åtminstone ett alternativ till i det rätt så skrala utbud av mörkare foundations som tyvärr fortfarande råder i Sverige, har det även en till väldigt viktig effekt. Det drar nämligen ner byxorna på vissa större företag (host host *L’Oréal*) som fått samma fråga om nyansutbud på varje himla event jag varit på och som varje gång svarar ”Nej vi kommer bara att lansera de här fem nyanserna av ljusbeige ‘i nuläget'”. Om ett relativt litet företag som Idun (litet jämfört med en jätte som L’Oréal) kan göra sig råd att lansera NIO nya nyanser finns det ingen ursäkt för en global jätte att INTE göra detsamma. Heja Idun!
Idun får också extra plus i kanten för de fina blomsterkransarna som vi alla fick.
Näst ut var Lumene, som har uppdaterat sin grafiska profil och förpackningarna på sina produkter, och har även släppt en del nyheter. Sånt där är ju såklart alltid en smaksak, men jag tycker att deras nya stil är supersnygg och känns betydligt mer modern än tidigare. Förutom att vi alla fick en generös påse med arbetsprover ur deras sortiment fick jag även en gigantisk produktpåse som vinst i quizzet (så fick vi det sagt en gång till också) så nu kan jag verkligen göra en ordentlig märkesgenomgång och få ett bra grepp om märket som helhet. Jag rapporterar tillbaka när jag fått en ordentlig översikt.
Make up-artisten och Lumenes märkesambassadör Fanny Lagerwall demonstrerade en sminkning med Lumenes produkter på Sarah Grundén. Så här snyggt blev det.
Sist ut att presentera var Kiss Professional New York, som presenterade sitt make up-sortiment som nu lanseras i Sverige. Tidigare har jag mest bara känt till deras fransprodukter, men de har ett gediget sortiment av produkter som verkar hålla en fin kvalitet i förhållande till det låga priset, och särskilt sugen blev jag på en jättefin ögonskuggspalett som hade en så vacker och unik färgsammansättning. Självklart tog jag ingen bild på den, men jag ska försöka få tag på den så jag kan testa den. Jag erkänna att jag började säcka ihop lite vid det här laget, så jag har inte så mycket bilder från den här presentationen, men vi fick med oss en hel del produkter hem för testning, så jag ska testa dem ordentligt och återkomma.

Efter seminarierna hade vi ett par timmar där vi fick göra vad vi ville. Vi hade tillgång till båtens spaavdelning, och jag hade packat ned mina badkläder utifall jag ville bubbla lite bubbelpool, men jag kraschade i sängen ett par timmar före middagen, och det var jätteskönt, faktiskt. Kvällen avslutades med en härlig trerättersmiddag och lite allmänt skönhetsnördshäng efter det. Jag tror jag stupade i säng vid tretiden, och vid halv sex var dags att hoppa upp igen för att få i sig lite frukost innan det var dags att gå i land igen. Jag behöver väl knappast säga att jag kände mig lite småpömsig efter ett sådant dygn. Det har tagit några dagar att återhämta sig, men det var det absolut värt!

 

 

 

7 tankar på “Ett dygn ombord på Viking Grace med Daisy Beauty

  1. Är så förtjust i de där blomsterkransarna!!! Det låter som det var både roligt och intensivt där ute på havet : )

    Och ja, jag håller verkligen med dig ang. l’oreal jämfört med de små märkena… är så impad dessutom av idun att de tog fram nya produkter så snabbt!

    • Ja visst var de fina! Så himla kul och fiffig grej att göra och väldigt smart ur pr-synpunkt. Jag tror nog att de flesta av oss lade upp minst en kransselfie på Instagram och hashtaggade Idun 🙂

      Och visst är det imponerande gjort av Idun att reagera så snabbt och effektivt på feedback, och komma ut med nya produkter på så kort tid. Förhoppningsvis kommer väl L’Oréal att så småningom ta till sig av kritiken också, men i multinationella företag tar ju allt dessutom hundra år av vevande mellan HQ och lokala kontor innan några beslut fattas och förändringar kan genomdrivas. Ännu ett exempel på att större inte alltid är bättre.

  2. Pingback: Nyheter från Idun Minerals | Culture of make-up

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.