Hårstyling för dummies

Jag är ju sämst på att styla mitt hår, och går nästan jämt med håret uppsatt i hästsvans. Jag märkte till och med att jag inte ens har någon hårkategori här på bloggen. Jag har ganska tjockt hår, men tunna hårstrån som sitter väldigt tätt, vilket gör att jag inte har någon naturlig volym i håret. Vill jag ha volym får jag styla mig till den, och det händer typ en gång per år, och när jag väl gör det brukar det ta ungefär 30 minuter innan håret är sitt vanliga, platta jag igen. Så när jag var på Daisy Beauty Cruise och fick med mig en hel arsenal med hårprodukter hem från EVO var det väl med viss återhållen skepsis som jag närmade mig de olika hårstylingprodukterna. Men, man ska inte vara rädd för att prova, så jag satte igång att testa.

På bilden ser ni sprayvaxet shebang-a-bang, schampot daily schampoo ur serien ”normal persons” (om ni reagerar på uttrycket normal persons så har alla produktnamn och beskrivningar har ironiska/skämtsamma namn, så man får se det mot den bakgrunden, EVO känns inte som något normativt märke överlag) och volymsprejen root canal.

Jag började såklart med att tvätta håret med schampot, och det skulle vara djuprengörande. Håret blev verkligen ”squeky clean”, vilket är ett uttryck som jag egentligen inte gillar, men nu använde jag det ändå. Det nästan gnisslade när jag sköljde ur det, och jag var lite orolig att det skulle torka ut min hårbotten, men jag upplevde inga besvär efteråt. Jag körde också en kur Olaplex 3 efteråt, så det hjälpte såklart också till att återfukta hårbotten. Håret blev i alla fall ordentligt rent, och det var det jag var ute efter, eftersom man rekommenderas använda ett djuprengörande schampo innan Olaplex-behandling för bästa effekt.

Efter tvätt sprejade jag lite ”root canal” in mot hårbotten och fönade håret torrt. Och det är här det börjar bli intressant, för volymgivande produkter som används i hårbotten brukar vara big no-no för mig, i vanliga fall, eftersom min torra och känsliga hårbotten får spel nästan oavsett vilka produkter jag sprejar in där. Direkt när jag hade fönat klart håret kände jag lite meh, det här märks ju inte ens. Visst hade jag fått lite extra volym, men eftersom produkten knappt kändes trodde jag att frisyren skulle sjunka ihop som en sufflé på några minuter. Det gjorde den inte. Root canal ger liksom en lätt slags stadga som knappt känns när du tar på håret, men som märks när du kör fingrarna genom hårbotten för att ”massera upp” lite volym. Och när håret har säckat ihop lite efter ett tag (vilket är oundvikligt, på mig åtminstone) går det att köra runt fingrarna i hårbotten igen för att återskapa samma effekt. Så den här var en positiv överraskning för mig. Det ger ingen sanslös volym, men på mitt hår, som vanligtvis ligger som slickat längs huvudet, syns det en tydlig skillnad. Och som sagt, stort plus för att det inte irriterar min hårbotten.

Jag avslutade hela kalaset med lite Shebang-a-bang, som är ett sprejvax, vilket jag inte ens visste fanns. Jag har aldrig varit någon flitig användare av vax, eftersom jag ALDRIG får till det, men den här känns mer hanterbart och lättanvänt för mig. Du bara sprejar den lite lätt (obs, sparsamt!) på längderna för att få lite stadga och volym även i längderna. Till skillnad från ”Root canal” har dock Shebang-a-bang en konsistens som känns lite klibbig i håret, så det är därför jag råder er att börja sparsamt och jobba er upp till önskad effekt. Eftersom håret blir lite klibbigt (det låter negativt, men jag menar klibbigt på ett bra sätt) går det att skapa en lite rufsig look om man vill, vilket jag gillar. Här nedan är en bild på hur jag har stylat håret med ovanstående produkter:

Märk väl att jag inte är någon mästerstylist, men jag har lyckats få betydligt mer volym och stadga än vad jag är van vid, och dessutom med minimal extra ansträngning. Så jag kommer definitivt att fortsätta använda dessa, och jag är mycket nyfiken på EVO:s övriga volymprodukter.

Evo finns att köpa på nätet hos bl.a. Lyko och eleven.se, och hos vissa salonger (kolla listan över återförsäljare på deras webbplats). Priserna ligger på ungefär 250 spänn för de flesta produkter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.