SPF-uppdatering

Häromveckan lade jag upp en inlägg om lite olika solskydd som jag köpt hem inför den annalkande sommaren. Jag tänkte ge er en liten uppdatering om hur det har gått med dem. Här kan ni läsa det ursprungliga inlägget.

Eight hour Cream Targeted Sun Defence Stick
Här får jag bara konstatera att jag gått på en nit. En ganska dyr sådan, också. Det här stiftet smakar riktigt mycket och riktigt illa, och dessutom känns läpparna nästan torrare än innan jag smorde in dem, bara en kvart eller så efter applicering. Jag gick till närmsta apotek och köpte ett solstift från ACO och ett från Piz Buin istället. Inget av dem kostade mer än 50 kronor, och båda var betydligt bättre än detta. Hittills är Piz Buins variant min favorit pga bäst på smak- och doftfronten, men ACO:s får också fullt godkänt.

Pixi Sun Mist
Den här har jag använt för att bättra på solskyddet de dagar jag är utomhus en hel dag och har smink på mig. Jag tycker att den funkar bra, men jag blir lite blank av den. Eller, om man säger så här. När det är dags för mig att toppa upp mitt solskydd är jag ofta redan lite blank i ansiktet, och den här gör inte saken bättre. Men det funkar. Jag är hellre lite glansig än solskadad, så jag ångrar inte att jag köpte den. Det är lite knixigt att få till rätt avstånd från ansiktet för att undvika att produkten lägger som vita prickar i ansiktet, men med lite övning så.

EVY Daily UV Face Mousse
Det här solskyddet ska ge extra långvarigt skydd (upp till sex timmar). Det sattes på prov ordentligt när jag var ute på sjön häromhelgen och dels glömde min solhatt hemma och dessutom glömde bort tiden och därmed var lite sen med återapplicering. Evy hävdar skydd i upp till 6 timmar, och det tog ungefär så lång tid innan jag återapplicerade. På kvällen och dagen efter var jag lite rosa på näsa och panna, men ingen sveda eller annat obehag. Med ett annat solskydd skulle jag nog ha varit betydligt mer svedd, med tanke på min solkänsliga hy. Och betänk att den här testades utomhus på öppet vatten under en av årets hittills soligaste dagar. Så med detta i åtanke tycker jag att den här ger ett riktigt bra skydd, även om jag kommer att återapplicera oftare i fortsättningen (kanske var 3-4 timme) och se till att komma ihåg solhatten. Moussen känns lite kladdig på huden direkt vid applicering men lämnar ingen kladdig hinna efter att den har sjunkit in. Extra plus för aerosolförpackningen som skyddar från smuts och bakterier, vilket gör att produkten håller sig fräsch längre.

Filorga UV-Bronze
Den här solkrämen med SPF 50 har blivit den jag oftast tar till när jag vet att jag ska sminka mig, eftersom den ger en matt och fin finish som passar perfekt under smink. Huden känns nästan lite pudrig (inte på ett torrt, dammigt sätt, utan på ett matt och fräscht sätt) efter att krämen har sjunkit in. Det här är en produkt som känns på huden, så har du svårt för det kan det vara bra att känna till. Men den blir som sagt inte kladdig, utan snarare matt och lite pudrig. Jag gillar den och tycker att den sitter snyggt under smink. Jag blir sugen på att testa deras UV-Bronze mist också, men runt 400 spänn för 50 ml känns bara för saftigt.

EVY Sunscreen Mousse
Den här använde jag i fjol också, så jag visste redan att jag gillade den. Den känns precis som ansiktsmoussen kladdig direkt vid applicering, men den kladdiga känslan försvinner när produkten har sjunkit in. Inte så mycket mer att säga om den. Även denna ska ge extra långt skydd och vara vattenresistent, men jag återapplicerar ändå alltid efter bad och lite oftare än vad EVY säger behövs. Hängslen och livrem och så.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.