Estée Lauder Bronze Goddess Eau Fraiche Skin Scent

Jag tänkte skriva om en doft som jag aldrig trodde att jag skulle köpa, nämligen Estée Lauder Bronze Goddess Eau Fraiche Skin Scent. Anledningen till att jag inte har tänkt köpa den är för att den innehåller en del doftnoter som inte direkt är mina favoriter, framför allt kokos och vanilj. Jag har sniffat lite snabbt på doften i butik ibland, men inte riktigt fastnat för den. Jag har tyckt att den varit lite … tja, ointressant. Men när vi var på Daisy Beauty Cruise och besökte taxfree-butiken testade jag den igen och fick akut, alltså AKUT sommarlängtan. Jag vet inte varför, men på något sätt funkar den här doften för mig, trots kokosen och vaniljen, vilket jag antar beror på hur den är kombinerad med andra dofter (den har t.ex. noter av amber, bergamott och sandelträ, vilket är noter jag vanligtvis gillar). Det kan också ha att göra med att det här är en så kallad Eau Fraiche Skin Scent, som ska vara lättare än en Eau de Toilette. Det passar mig bra, eftersom jag ofta tycker att vanilj och kokos blir för tungt och sött i EdT eller EdP-form, och den här doften blir alldeles lagom för mig.

Jag ska inte beskriva doften i detalj, dels för att jag inte är särskilt bra på att beskriva dofter, dels för att det är en så klassisk doft så de flesta vet säkert hur den doftar redan. Det är förvisso ingen komplex gourmanddoft, men den är somrig och mjuk och får mig att tänka på solvarm hud, sololja, lata dagar vid stranden, solkatter och vattenstänk. Jag gissar att jag kommer att använda den här nästan konstant fram till någon gång i slutet  av augusti, när jag kommer att börja längta efter högre luft, stickade tröjor, svalare kvällar och friska morgnar och plocka fram den lite krispigare doftgarderoben.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.