Med eller utan mascara

Jag använder i princip alltid mascara i mina sminkningar, eftersom jag gillar den extra definition det ger till ögonen. Men för någon vecka sedan såg jag en sminkning av Camelliss som hon hade gjort utan mascara och tyckte att det var jättesnyggt. Jag tog lite bilder på den här sminkningen innan jag applicerade mascara, och sedan efteråt. Jag tycker att båda är snygga, men jag tror nästan att jag gillar varianten utan mascara mer. Vad tycker ni? Exakt samma sminkning förutom mascaran och lite annorlunda ljus, pga ombytligt väder, aka svensk sommar.

7 tankar på “Med eller utan mascara

  1. Mascara ramar ju in ögat så fint, men jag tror vi är så vana att se den inramningen som en _förbättring_ snarare än ett annat sätt att se ut, om du förstår hur jag menar. Jag tycker det är skitfint att skippa mascaran och det skiftar ju fokus totalt när en jämför med och utan så här. Utan mascara fokuserar jag på din fina hud och glowet på kinderna och med mascara går blicken nästan bara till ögonen. Inget fel i det, så klart. Men intressant.

    • Vad intressant att du säger det, för precis så tänkte jag också. Och jag tycker att min hy ser mycket rosigare ut på bilden utan mascara, trots att det är exakt samma bas. Fascinerande hur ögat skiftar fokus. Och det är väl inte så konstigt att vi lärt oss att fokusera allt på ögonen, de är ju så viktiga i kommunikation etc, men jag ska försöka att inte bara fläska på med mascara by default framöver utan tänka efter om det verkligen kommer att förhöja looken eller inte, precis som jag skulle göra med vilken annan produkt som helst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.