Med eller utan läppar?

Jag gjorde ju nyligen en look där jag jämförde resultatet av en sminkning med eller utan mascara, och jag tänkte att jag skulle göra samma sak med läppar. Ni som har läst den här bloggen ett tag kanske har sett mig skriva flera gånger att jag har bleka läppar, och därför i princip alltid använder någon färg på läpparna när jag sminkar mig. Om jag vill ha en naturlig sminkning och vill att det ska se ut som att jag inte har sminkat läpparna, men inte heller vill vara helt kritvit om dem, brukar jag applicera ett läppstift eller en lip stain och sedan ta bort det igen, så att bara resterna av läpprodukten finns kvar. Då kan det se ut som att jag har naturligt pigmenterade läppar. För att ni ska få ett exempel på vilken skillnad lite färg på läpparna gör för mig tänkte jag visa en sminkning före och efter jag har applicerat läppstift.

Som ni ser är det inte bara läpparna som ser färglösa utan läppstift, utan hela ansiktet ser blekt ut. Det ser ut som att jag även har lagt till lite färg i ansiktet på den undre bilden, men sminkningen är helt identisk på de båda bilderna, förutom läpparna.

Nu ska jag även säga att jag visst inte har några problem med att gå osminkad och visa upp mina bleka läppar, men när jag väl gör ansträngningen att sminka mig brukar jag ändå alltid se till att lägga lite färg på läpparna, eftersom jag tycker att det förhöjer och knyter ihop resten av sminkningen.

Har du naturligt pigmenterade läppar kanske inte läppstift är någon prioritet för dig när du vill hålla det enkelt. Är det något annat steg i sminkrutinen som du känner gör stor skillnad för dig?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.