Hudbehandling hos Serenity Stockholm

Förra veckan var jag på hudbehandling hos Anna Ståler på Serenity Stockholm. Anna jobbar med Exuviance, som jag har testat väldigt sparsamt tidigare. Jag är alltid lite försiktig med förväntningarna när jag ska testa ett hudvårdsmärke. Inte för att jag trodde att Exuviance var dåligt på något sätt, utan mer för att jag har upplevt att det är väldigt individuellt vilken hudvård som funkar och inte. Jag har testat hudvård som har massvis av forskning i ryggen, är svindyr och väldigt omtyckt av i princip alla – men som knappt gjort någon skillnad alls på min hud. Av den anledningen gick jag dit helt utan särskilda förväntningar, men med ett öppet sinne.

Behandlingen var som en klassisk syrabehandling, med rengöring, ångmaskin, AHA-syra, djuprengörande lermask, ansiktsmassage (jag betalade för det näst största paketet där allt utom frans- och brynfix ingick), återfuktning osv. Anna var professionell, trevlig och kunnig. Det började som vanligt med att vi småpratade om det ena och det andra, men i takt med att jag blev alltmer avslappnad blev jag tystare och tystare, och Anna var duktig på att känna av när jag var upplagd för småprat och när jag helst bara ville koppla av i tystnad, vilket är något jag verkligen uppskattar, både hos hudterapeuter och hårfrisörer.

Själva behandlingen och handlaget var behagligt, och förutom att syran stacks lite (vilket är helt normalt och inte egentligen smärtsamt) var det en mycket skön och avkopplande stund. När det gäller resultatet var jag lite paff efteråt av hur otroligt rengjord huden kändes, och så MJUK! Jag fick stålsätta mig för att inte gå och smeka mig själv i ansiktet resten av dagen. Det är ju det snabbaste sättet att sabba en bra ansiktsbehandling, att peta med smutsiga händer på nyexfolierad hud. Förutom att huden kändes ren och slät var den otroligt återfuktad, och den fuktmättade känslan höll i sig veckan efter behandlingen. Det har känts som att mina vanliga hudkrämer är JÄTTEåterfuktande, eftersom min hy är så otroligt fuktmättad redan innan applicering. På bilden nedan ser ni glowet i huden direkt efter behandlingen.

Nu har det gått drygt en vecka, och även om den här barnrumpskänslan har dämpats något är huden fortfarande mycket slätare än den var innan, och framför allt är den ren och i balans, vilket den inte har varit på nästan ett år. Som jag skrev i mitt tidigare inlägg så ställde min Londonvistelse förra hösten verkligen till ett elände för min hy, och jag har inte riktigt hittat balansen sedan dess. Nu känns det som att huden är tillbaka i sin gamla toppform, vilket känns otroligt skönt. Nu när min hy fått en så ordentlig djuprengöring känns det som att de exfolierande produkter som jag har hemma kommer mer till sin rätt och kan underhålla den här balansen fram tills nästa behandling. Som min hud har varit tidigare har mina egna exfolieringar (som såklart inte alls har samma krut som på salong) inte räckt till. Jag har inte bokat in någon ny behandling än, men det kommer jag definitivt att göra. Jag har varit lite vilsen på hudfronten sedan den hudterapeut jag har gått till flyttade till Lidingö, vilket ligger blir lite för lång resväg för mig, som bor på motsatt sida stan. Men nu känns det äntligen som att jag har hittat rätt hudterapeut för mina behov, och det känns som en sådan lättnad att ha hittat någon som jag kan gå till och veta att jag får resultat, vilket faktiskt inte är en självklarhet i salongsdjungeln. Hurra för Anna och hurra för Kicki, som var den som tipsade om henne!

1 tanke på “Hudbehandling hos Serenity Stockholm

  1. Pingback: Hudstatus | Culture of make-up

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.