Better together

Här är en sminkning med Kat von D:s sida av Better Together-paletten, som var ett samarbete mellan Kat von D och Too Faced för ett tag sedan. Jag såg en liknande sminkning hos Sofie på Daisy Beauty om jag inte minns fel, och lät mig inspireras av den (= snodde den mer eller mindre rakt av).

Jag tyckte att det skulle vara snyggast utan eyeliner till den här looken, men samtidigt fick jag för mig att sätta dit ett par lösfransar. Vilket ju kanske inte var jättesmart, eftersom eyelinern ju fungerar som maskering till ”knutarna” på lösögonfransarna. När jag tittade mig i spegeln tyckte jag att, vaddå, de här syns ju inte alls. Typ. Eller lite, men nästan inte alls. Sen såg jag bilderna. Nåväl. Nu blev det som det blev.

Skuggorna är i alla fall riktigt pigmenterade. Men jag tycket att de var lite svåra att sudda. Eller så kanske jag hade fel underlag eller var torr på ögonlocken, det händer också med jämna mellanrum. Ska använda dem lite mer innan jag skyller ifrån mig på ögonskuggorna. Jag gillar ändå den ojämna finishen och den opolerade looken. Jag letar efter en bra motsvarighet till engelskans ”smudgy”, men kommer inte på något, så översättare jag är. Men det är den looken jag gillar i alla fall. Och jag vägrar att använda orden ”grunge”, ”goth” eller ”rockig”, eftersom skönhetsbranschen har överutnyttjat dessa ord å det grövsta och tömt dem på all deras betydelse. Inte för att något av dessa ord riktigt skulle passa in på den här sminkningen i vilket fall, men ändå. Nu fick vi det sagt.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.