MAC Face and Body

En produkt som jag tänkt köpa i flera år men aldrig kommit till skott med är MAC Face and Body. Det är ju en av de mest kultförklarade foundationprodukterna i skönhetsbranschen, så egentligen behöver den ingen närmare presentation. Men det är i alla fall en foundation med ytterst lätt täckning och rinnig konsistens som kan användas både i ansiktet och på resten av kroppen. Därav namnet. Jag har inte testat att använda den på kroppen, eftersom jag inte använder smink på kroppen, men makeup-artister som jobbar med modejobb och liknande gillar ofta den här av just den anledningen.

Men nu har jag i alla fall gått och köpt den och testat den ett tag, så vi kan väl ta och titta. Vi börjar med en titt på min osminkade hy.
Här nedan har vi då ett lager Face and Body. Jag har applicerat utan primer (vilket jag nästan alltid har annars) bara för att vi ska se vad vi får för effekt enbart av foundationen. Som ni ser är det mycket riktigt väldigt lätt täckning. Hudtonen är något utjämnad, men det är inte jättestor skillnad mellan före- och efterbilden.
Med Face and Body är det emellertid så att man kan bygga upp täckningen i flera lager. På bilden nedan har jag byggt upp täckningen i ett andra lager på de ställen där jag tyckte att det behövdes. Typ på kinderna, näsan och hakan.
Här har vi fått lite mer täckning. Det är fortfarande inte någon heltäckande foundation, men alldeles lagom för mig. Det här med byggbarheten funkar till en viss gräns, tycker jag. Jag testade ett tredje lager en gång, men då tyckte jag att det började se ganska ”sminkat” ut, dessutom kändes det att jag hade rätt så mycket produkt i ansiktet. Vill jag ha högre täckning väljer jag i så fall hellre en foundation som är heltäckande från början och arbetar i tunnare lager. Men två lager med Face and Body funkar alldeles utmärkt.

Jag har sett många förorda att Face and Body helst ska appliceras med fingrarna, och jag har testat både att applicera med fingrarna och med olika tillhyggen. När du jobbar med fingrarna gäller det att jobba snabbt, för efter en liten stund blir formulan liksom klistrig, och går inte att sprida ut över huden mer. Den sitter där den sitter, och det enda du kan göra är att liksom ”klappa” huden för att jämna ut täckningen. Svårt att förklara, men jag råder er i alla fall att jobba med små områden i taget i stället för att smacka på foundation i hela ansiktet, för då kan det bli bråttom när du ska jobba ut den. Jag applicerar oftast Face and Body med en ganska tät foundationborste, och det funkar bra, även om det går åt lite mer produkt på så sätt, eftersom borsten sväljer en del.

Jag gillar att Face and Body ser väldigt naturlig ut på huden och inte bråkar alltför mycket med hudens naturliga struktur. Många vill ju ha en utslätande och ”blurrande” effekt av sin foundation, men jag vill (ofta, inte alltid) att min hud ska se ut som hud – med porer, ojämnheter och allt vad det innebär – och Face and Body låter min hud se ut som sig själv, fast lite jämnare i tonen. Det uppskattar jag. Dessutom sitter den bra på huden under dagen. Den torkar inte ut och krackelerar på mina torrare områden eller löses upp i en flottig massa i t-zonen. Jag behöver visserligen pudra på den lite på eftermiddagen, men det behöver jag med i princip alla foundations. För referens har jag nyansen C1.

Face and Body kostar 295 kr för 50 ml. Finns även att köpa i större förpackning om 120 ml för 395. Om det här blir din favorit och du vet att du kommer att använda upp den, eller om du även vill använda den på kroppen kanske det kan vara ett billigare alternativ. Själv känner jag att 50 ml-flaskan räcker gott och väl, med tanke på att jag varvar mina foundations och ofta får kämpa för att hinna göra slut även på mindre förpackningar innan de går ut.

1 tanke på “MAC Face and Body

  1. Pingback: Dior Face & Body vs MAC Face and Body | Culture of make-up

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.