Sommarfavoriter 2017

Hur blev det redan september? Det känns som att den här sommaren mest har bestått av att man har gått och väntat på att ”den riktiga” sommaren ska börja. Nu är jag ingen stor älskare av värme, och jag gillar egentligen det väder som har varit den här sommaren – runt 20 och lite växlande molnighet. Men lite märkligt är det när de riktigt varma sommardagarna kan räknas på ena handens fingrar. Men så är det vissa år, och jag har som sagt trivts ganska bra i det halvvarma och lite ostadiga vädret.

Nu när vi har gått in i den första höstmånaden tänkte jag att vi skulle titta på mina favoriter för sommaren. Det här är ingen uttömmande lista i samtliga kategorier, eftersom jag inte har favoriter i samtliga hudvårds- och sminkkategorier. Jag vill bara lyfta upp de produkter som har stuckit ut lite extra i sommar.

Brun-utan-sol
Ansikte
Det har ju inte blivit så många dagar vid stranden den här sommaren, och oavsett så solar jag inte ansiktet, så jag använder alltid brun-uta- sol om jag vill få lite färg. Den här sommaren har jag använt James Read Sleep Mask Tan, och gillar den jättemycket. Den ger en jämn, diskret färg. Jag har tidigare använt BUS-dropparna från Clarins, och gillar dem fortfarande, men den här sommaren har jag nästan uteslutande använt mig av Sleep Mask Tan i stället. Jag får snabbare resultat, och nyansen på färgen ligger närmare min naturliga solbränna än Clarins variant.

Kropp
ACO har en hudlotion som ger gradvis brun-utan-sol-effekt som jag använde både förra sommaren och den här. Jag brukar oftast dra mig för att använda brun-utan-sol på kroppen, för jag får alltid ränder och fläckar, hur mycket jag än peelar och använder handskar och har mig. Den här är så diskret och lättanvänd, och eftersom det är en bodylotion blir det inget extra steg i rutinen, utan jag får både återfuktning och färg på en gång.

Bronzer
Bronzern Midnattssol från Idun har varit en av de produkter jag har använt allra mest i sommar, i alla fall i kategorin puderbronzers. Den är inte för mörk och inte för varm i tonen, vilket annars är vanliga problem jag har med bronzers. Den har också en fin lyster, så jag får ett fint glow utan att behöva använda highlighter.

En annan bronzer jag gillar är en krämbronzer från Hourglass, som ingår i paletten Illume Sheer Color Trio. Den är ganska mörk, men är så mjuk i konsistensen att den går lätt att jobba in i huden så att den ser naturlig ut. Råkar jag överdosera tar jag bara det som är kvar på foundationborsten och går över bronzern för att sudda ut överskottet. Fördelen med att jobba med krämprodukter.

Läppar
Mina två standardlooker när det gäller läpparna har varit antingen klassiskt rött (men där har jag inga favoriter, utan har bara tagit det som varit närmast till hands), eller en MLBB-variant (MLBB = my lips but better). Min absoluta favoritprodukt för den senare looken har jag skrivit flera gånger om tidigare, men den förtjänar ett till omnämnande, nämligen Retro Red från KISS Professional New York. Jag har skrivit mer ingående om den här.
Highlighter
När det gäller highlighters är det Lumene som tagit hem spelet i sommar. Jag har använt deras stift-highlighter Glow Enhancer med två ändar i olika nyanser (som faktiskt är väldigt snarlika), eller deras Instant Illuminizer i nyansen Gold, som är en flytande, gyllene highlighter. Glow Enhancer är en diskret och naturlig krämhighlighter som smälter fint in i huden, medan Instant Illuminizer är mer metallisk. Jag har använt någon av dessa highlighters 9 av 10 gånger jag har sminkat mig i sommar, eftersom nyanserna har passat min sommarhy perfekt, och jag föredrar att jobba med flytande highlightes eller krämhighlighters på sommaren, eftersom de är lättare att jobba in i huden. Jag tycker verkligen att Lumene har lyckats med dessa, men tycker eventuellt att man antingen hade kunnat göra de båda nyanserna i stiftet lite mer olika, eller bara ha en enda nyans. Att ha två så snarlika nyanser i ett och samma stift känns lite onödigt.

Bryn
Jag har i princip bara använt den mörkaste nyansen i paletten Convertible Brow (nyans 02) från The BrowGal. Jag har alltid föredragit att fixa brynen med puder. Jag blir aldrig så nöjd med brynen när jag använder brynpenna som jag blir med puder. Den här brynpaletten är ordentligt pigmenterad, formulan smular inte, och färgerna passar mina bryn perfekt. Jag har ingen bild på paletten, men här hittar ni den.

Parfym
Jag köpte ju Bronze Goddess och tänkte att den skulle passa perfekt varma sommardagar. Nu blev det ju som sagt inte så många sådana, och i det lite svalare vädret valde jag oftare Lumière d’Épices från Terry de Gunzburg. Jag vet inte riktigt varför, men jag tyckte att den passade det lagom varma sommarvädret, den är frisk, varm och kryddig och en av mina absoluta favoritdofter. Jag trodde att jag hade skrivit ett eget inlägg om den här, men det hade jag visst inte alls. Nu är inte jag någon expert på att urskilja, beskriva eller skriva om dofter, men jag känner ändå att den här parfymen förtjänar ett eget inlägg här, eftersom jag använder den så mycket.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.