Essie Gel Couture

Jag har alltid, så länge jag kan minnas, haft problem med att nagellack inte sitter längre än högst ett par dagar på mina naglar. Och ja, jag har har preppat, filat, rengjort och buffat och petat nagelband och målat baslack och topplack och flera lager och få lager och tunna lager och tjocka lager. Jag har testat allt, men nagellack sitter helt enkelt inte på mina naglar, vilket jag tror beror på mina tunna och spröda naglar. Det enda jag INTE har testat är att göra nagelpåbyggnad på salong. Det skulle säkert funka, men eftersom jag är sämst på att boka salongstider överlag (tycker seriöst att jag är fantastisk duktig om jag lyckas komma till frisören mer än en gång om året) är jag helt säker på att jag skulle gå runt med dåligt underhållna och ofräscha akrylnaglar mesta tiden, vilket jag inte vill.

Jag har slutat sätta mitt hopp till olika nagellacksvarianter, eftersom jag insett att problemet inte sitter i nagellacket, utan hos mig. Men. Jag hade ju ändå hört så mycket om Essie Gel Couture, så jag tänkte att jag skulle ge det en chans ändå. De har ju dessutom en massa fina färger, så why not? Sagt och gjort, jag gick till affären och köpte mig en riktigt djupröd, nästan svart nyans (som heter Model Click), och ett topplack. Inget baslack ska behövas med Essie Gel Couture.

Så här såg det ut första dagen efter lackning:

Och så här ser det ut efter sex dagar. Nu är ju inte jag någon mästare på att ta nagelbilder, det ska jag villigt erkänna, men förhoppningsvis ser ni det viktigaste. Det syns absolut att det här inte är en nygjort manikyr, framför allt för att naglarna har hunnit växa en bra bit, och det är lite slitage längst ut på topparna. Dessutom har överlacket tappat mycket av sin glans. Men ändå, det här skulle jag kunna gå till jobbet med utan att skämmas, för så mycket syns inte slitaget, om man inte synar naglarna på nära håll. Jag ville inte bättra på topplacket den här gången, eftersom jag ville se hur lacket skulle hålla uppe utan någon som helst touch-up. Men i fortsättningen kommer jag nog att måla på ett extra lager topplack efter ca tre dagar, vilket borde förlänga hållbarheten ytterligare något. Jag är lite förbluffad och otroligt nöjd med hur väl Essie Gel Couture håller på mina naglar. Ni som kan få vilket nagellack som helst att sitta 5 dagar eller mer på era naglar kanske inte är så imponerade av bilden ovan, men jag vill bara föra till protokollet att så här brukar mina naglar se ut ca 24 timmar efter nylagd manikyr, inte sex dagar senare. Och hör ni till den lyckliga skara som har naglar som inte stöter ifrån sig nagellack som om det vore Beelzebub själv kommer säkert Essie Gel Couture sitta ännu bättre på er. För mig räcker detta en hel arbetsvecka, vilket är allt jag begär. Att kunna måla naglarna på söndag kväll och inte behöva bry mig om dem förrän det är dags att göra helg.

Jag var lite tveksam till tvåstegssystemet och det här med att måla det färgade lacket direkt på nageln, utan baslack. Baslack används ju dels för att få lacket att sitta bättre, dels för att skydda nageln mot missfärgning. Hållbarheten var uppenbarligen inget problem, och faktiskt var naglarna inte ett dugg missfärgade när jag tog bort lacket. Men jag kommer att hålla lite uppsikt och se om naglarna blir missfärgade efter ihållande användning. För nu tänker jag köra Essie Gel Couture i höst. Jag tänkte att jag förutom min oxblodsröda nyans ska köpa en klassisk röd, en ljusrosa/ljusbeige, någon lite modernare gråbrun nyans, och kanske någon lite roligare färg. Då kommer jag att ha precis allt jag behöver för hösten och lite till.

Essie Gel Couture kostar 149 kr/flaska och finns att köpa lite här och var, t.ex. Åhléns och Kicks om du vill köpa i fysisk butik, och t.ex. Lyko om du vill shoppa på nätet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.