Styling med plattång

När jag gick ifrån frisören för någon vecka sedan gick jag och stirrade på mig själv i alla skyltfönster och njöt av mina snygga plattångslockar som böljade i vinden när jag gick. Jag tänkte att jag fick njuta av dem medan jag kunde, för varje försök jag har gjort att locka håret med locktång har varit ett svidande nederlag. Men jag bestämde mig för att göra ett sista försök innan jag gav upp och köpte en locktång istället.

Och det blev så här! Inte så pjåkigt ändå, eller hur?

Jag tror att nyckeln här är längden på håret. Tidigare när jag har försökt att locka håret med plattången har jag haft ganska långt hår, och resultat har bara blivit en deprimerad halvböj, som bäst. Jag vet att det GÅR att styla även långt hår med plattång, men jag klarar det inte, uppenbarligen. Men med mitt axellånga hår funkar det alldeles utmärkt, och jag märkte också att det är lättast bak i nacken, där håret är som kortast. Det krävdes lite mer tålamod längst fram, där håret är som längst. Det är även längst fram som stylingen syns mest, så det blev några omtagningar där. Jag ska inte ge mig in på att förklara hur jag har gjort, eftersom jag är den minst lämpade personen i världen att ge stylingtips till allmänheten, men det finns en uppsjö av videor på YouTube om hur man stylar håret med locktång. Försök att hitta en tutorial där personen i fråga har ungefär liknande hår som du i fråga om längd och tjocklek och så. Då kommer deras tips troligtvis att funka bra för ditt hår också.

4 tankar på “Styling med plattång

  1. Åh, nu blev jag sugen på att testa igen. Är helt hopplös med hårstyling överlag – och speciellt med verktyg, men jag har ju ungefär din längd – och det där är ju superfint! Använde du några särskilda produkter förutom värmeskydd..?

    • Tack, snälla du! Jag brukar använda ett saltvattenspray för lite mer strävhet i håret och en mousse för stadga. Vet inte om det är det bästa, jag provar mig fram lite på måfå och ser vad som funkar 😊. Men vill du forma håret är det nog bra att ha något som ger håret stadga i alla fall.

  2. Det ser ju riktigt bra ut! Mitt hår är lite längre än ditt men jag kapade ändå 7-8 cm i veckan så jag kanske ska ge mig på en plattångslockning nu i helgen:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.