Tre som tog slut

Dags att titta på tre produkter som tagit slut igen, och den här gången är det tre rengöringar som gått åt: Clean Cleanser från Acasia Skincare, 3-in-1 rengöring från Apoliva och Nourishing Omega-Rich Cleansing Oil från Elemis. För info är samtliga pressprover utom Elemis, som jag köpt för egna pengar.

Acasia Skincare Clean Cleanser
Det här är en lätt och mild rengöring för ansiktet som effektivt tar bort smuts och smink utan att på något sätt torka ut eller irritera huden. Jag använder aldrig vattenfast ögonsmink, så jag kan inte säga något om det, men jag får lätt bort även icke-vattenfast ögonsmink med denna, utan att det svider i ögonen. Rengöringen har en svag, behaglig doft, som de övriga produkterna i Acasias hudvårdsserie. Den har en lite mjölkig och ganska rinnande konsistens, och jag har hört kritiska röster höjas mot kombinationen rinnig formula + skruvkork + tub som står på korken. Jag har själv inte råkat ut för att få för mycket produkt i handen, men visst får man vara försiktig, både när man öppnar tuben och när man ska lirka på locket med ena handen, medan man försöker att inte spilla ut den produkt man tryckt ut i andra handen. Om jag fick välja fritt skulle jag vilja se den här i en större pumpflaska som kanske rymmer 250 ml, för innehållet skulle lätt kunna bli en stapelvara hemma hos mig, även om det finns lite utrymme för förbättring när det gäller förpackningen.

Pris: 295 kr för 100 ml.
Köpa igen? Ja, det kommer jag att göra. Särskilt inför vintern är det extra bra att ladda upp med milda och skonsamma rengöringar.

Apoliva 3-in-1 rengöring
Apoliva släppte en hel serie olika rengöringar förra hösten, och det här är en gelvariant som jag fick hem för att prova. Den är parfymfri och mild och ska även ta bort ögonmakeup. Jag tycker att det är en bra, ganska grundläggande rengöring som tar bort smuts och smink bra. Har jag gjort en tung ögonsminkning brukar jag emellertid ta bort den med en oljebaserad rengöring innan jag kliver in i duschen, för annars tycker jag inte att jag får bort allt smink runt ögonen. Men jag är ju generellt ett fan av dubbelrengöring, så jag brukar alltid använda två rengöringar, i alla fall de dagar jag har sminkat mig. Om jag haft bara lite eller inget smink på mig eller om jag duschar på morgonen räcker den här gott och väl. Jag har tyckt väldigt mycket om att ha den här i duschen. Förpackningen är idealisk för det syftet, eftersom det är en flaska med pump, så man behöver inte komma ihåg att återförsluta den, och det kommer inte in vatten. Dessutom är själva materialet ganska glatt, så det fastnar inte en massa äckliga schampo- och skumrester på den som det kan göra på vissa ytor. Ett riktigt bra budgetkap, helt enkelt, särskilt om du har känslig hy. Ska jag klaga på något är det namnet, ”3-in-1 rengöring”. Varför, VARFÖR, blandar man engelska och svenska i ett produktnamn? Och så blir det en konstig särskrivning, och så vet man inte om ”rengöring” ska skrivas med stora bokstäver, stor inledelsebokstav à la engelsk title case, eller bara med små bokstäver som man ju gör på svenska. Och hur man än gör är det fortfarande särskrivet. Så. Nu har jag fått ur mig det.

Pris: 99 kr för 150 ml
Köpa igen? Ja, trots produktnamnsdebaklet är det en trevlig produkt, vilket är det viktiga, såklart.

Elemis Nourishing Omega-Rich Cleansing Oil

Den här rengöringen har tagit hela Sveriges skönhets- och hudvårdsbloggare  med storm, verkar det som. Jag har i alla fall inte sett en enda negativ recension av den. Och jag förstår varför. Den här rengöringsoljan tillintetgör smink på några sekunder, känns skönt återfuktande och mjukgörande på huden, doftar trevligt och är bara härlig att använda. Föredömligt förpackad i pumpflaska, så inget krångel med lock och grejer. Jag skulle nog inte vilja resa med den dock, eftersom pumpflaskor generellt känns lite läskiga att resa med om det inte finns en kork med i bilden, vilket det inte gör här. Finns inte så mycket mer att säga om den. Den är grym, helt enkelt. Men den får inte följa med på semestern.

Pris: 399 för 195 ml.
Köpa igen? Ja, mycket troligt.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.