Fenty Beauty Pro Filt’r Instant Retouch Primer – recension

 Jag har testat Pro Filt’r Instant Retouch Primer från Fenty Beauty. Den beskrivs som en oljefri primer som ger en filterliknande ”blureffekt” och håller foundation på plats hela dagen. Den ska verka utjämnande och de en slätare hy, och därmed göra att din foundation appliceras och sitter bättre.

Och vad tycker jag då? Ja alltså, konsistensen är faktiskt rätt behaglig. Trots att den är silikonbaserad känns den inte som ett tjockt lock på huden, utan känns snarare uppfriskande och lätt. När jag har arbetat in den i huden lämnar den en lite klibbig yta på huden som är lätt att applicera foundation på. Jag tycker att hållbarheten är godtagbar, men inte fantastisk. Jag har jämfört den med Niveas after shave balm som var all the rage för  något år sedan, när Nikkietutorials kom på att den funkar ypperligt som primer. Den är också lätt och lämnar en lite klibbig yta och förlänger hållbarheten på sminket minst lika bra som Instant Retouch. Jag tycker till och med att sminket höll lite bättre de dagar jag använde den. Niveas after shave balm kostar 85 kr för 100 ml. Instant Retouch kostar 320 kr för 32 ml.

Men Niveas after shave har ingen blurring-effekt, kanske ni säger. Nej, det är sant. Och hade Instant Retouch haft den utslätande effekt som utlovas hade jag kanske kunnat köpa det högre priset. Men i ärlighetens namn ser jag ingen sådan effekt alls på min hud. Det här är inte en primer jag kommer använda för att trolla bort porer, om man säger så. Så överlag kan jag väl säga att Instant Retouch inte är direkt misshaglig, och jag kommer att fortsätta använda den, men jag kommer inte att köpa en ny när den här tagit slut, för det finns betydligt billigare alternativ som ger mig samma effekt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.