Tre som tog slut

I dag tänkte jag att vi skulle kika på tre ansiktsprimers som har tagit slut här hemma, nämligen Sensai Lift up Base, Clarins Beauty Flash Balm och Pixi Redness Reducing Primer.

Sensai Lift up Base
Sensai Lift up Base är en primer för torrisar. Den innehåller flera fuktgivande ingredienser, t.ex. koishimaru-silkesextrakt, Fuji Sensui Water, växtbaserat skvalan och risextrakt. Det innehåller även ljusreflekterade puder som ska skapa illusionen av en jämn och slät hud. Överlag tycker jag att det här är en mycket bra primer. Problemet med primers som är riktade till oss med torr eller yttorr hy är att de ofta är väldigt skimriga. Att vilja känna sig återfuktad och att vilja känna sig som ett mellanstadiedisko är inte alltid samma sak. Nästan aldrig, skulle jag vilja säga. Den här primern slätar ut porer och återfuktar huden samtidigt utan att ge en massa onödigt skimmer. Jag väntar hellre till slutet av basrutinen för att då lägga till lite extra skimmer om jag tycker att det behövs. Sminket håller sig på plats med denna och huden ser slät och jämn ut. Kan vara värt att nämna att den innehåller SPF 15. Det tycker jag är lite meningslöst, eftersom jag tycker att SPF 15 är för lågt för att använda i ansiktet, och du måste dessutom använda så pass mycket produkt för att komma upp i den fulla SPF-effekten att själva primerfunktionen kommer att bli sämre. Använd hellre en SPF i din hudvård, i stället för att förlita dig i SPF i dina sminkprodukter.
Pris: ca 350-450 beroende på var du köper den.
Köpa igen: Jag har ett gäng andra primers som väntar på att testas just nu, men om ingen av dem kan mäta sig med denna tror jag banne mig att jag köper en till tub av den här.

Clarins Beauty Flash Balm
Clarins Beauty Flash Balm behöver väl egentligen ingen närmare presentation. Den har marknadsförts (och beskrivits av diverse beauty-influencers) som en riktig askungeprodukt. Den ska ha en uppstramande effekt (olivextrakt och trollhassel), stimulera cellförnyelsen (algextrakt), mjukgöra och lugna huden (bisabolol) och rengöra (risstärkelse).

Jag ställer mig lite tvekande till vad man menar med ”rengöra”, eftersom det här inte är en rengöringsprodukt. Kanske man menar att den ska verka antibakteriellt/motverka tilltäppta porer eller liknande? Det här är ingen renodlad primer, utan en hudvårdsprodukt som ska fungera utmärkt som bas under makeup. Och ja, det gör den väl, på så sätt att huden får en liten fuktboost, känns mjuk och len och lite uppstramad. Smink ligger såklart finare på en sådan hy än en som är lite uttorkad och allmänt trött. Men någon askungeeffekt vet jag inte om jag kan se. Det är inte så att jag flyger av stolen efter att jag har applicerat den här, direkt. Det kanske beror på att jag oftast använder primers med fuktgivande egenskaper i min basrutin, så skillnaden mellan dem och den här är inte direkt monumental. Den har heller ingen utslätande effekt eller övrig kosmetisk effekt, annat än att smink sitter snyggare på en väl återfuktad och välmående hy. Jag känner ofta att jag vill komplettera med en porutjämnande primer när jag använder den här. Ska jag jämföra med Sensai Lift up Base ovan, så får jag ju i den både de hudvårdande fördelarna och de kosmetiska i en och samma produkt, vilket jag föredrar.
Pris: ca 350 kr för 50 ml
Köpa igen? Alltså det här är ju en produkt som ständigt cirkulerar i olika erbjudanden som gåva med köp och i olika reseset och dylikt, så den kommer troligtvis att hitta hit någon gång igen, troligtvis i reseformat, vilket räcker riktigt länge för mig. Jag kommer troligtvis inte att köpa den i fullstorlek till fullt pris.

Pixi Redness Reducing Primer
Den här produkten har jag redan recenserat, och dessutom har den utgått ur Pixis sortiment, så det är ingen idé att jag går in på någon längre utläggning här. Jag nöjer mig att säga att detta är en av de bättre neutraliserande primers jag testat, och den har dessutom både färgneutraliserande, utjämnande och lugnande/återfuktande egenskaper. En riktig multiprodukt, som jag inte riktigt förstår varför Pixi tog ur sortimentet.

Pris: Jag har för mig att den kostade runt 300 kr när det begav sig
Köpa igen? Nej, av uppenbara skäl. Jag håller dock på att experimentera med andra färgneutraliserande produkter, mer om detta senare!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.