L’Oréal Botanicals Fresh Care Geranium Radiance Remedy

I början av året lanserade L’Oréal en serie hårprodukter under namnet Botanicals Fresh Care. Det finns olika underserier som är inriktade på olika hårbehov. Själv fick jag hem serien för glanslöst och färgat hår. Och jag ska börja med att konstatera att mitt hår varken är glanslöst eller färgat. Jag har inte färgat håret sedan jag var i tjugoårsåldern (tror jag var typ 25 sista gången jag färgade det), och jag har alltid haft naturligt glansigt hår. Så jag vet inte varför jag fick hem den här serien, för jag minns att de faktiskt plockade ut den åt mig på Daisy Beauty Expo. Jag hade kanske reagerat på det om det inte hade varit så att Daisy Beauty Expo är en flodvåg av intryck, personer och produkter, så min hjärna registrerade nog inte ens vad det var jag fick förrän jag kom hem. Men jag fick då alltså schampo, balsam, hårinpackning och en glansspray med vinäger, som är en känd husmorskur för att ge glansigare hår.

Alltså förlåt för sämsta produktbilden. Jag minns att jag var ambitiös och bestämde mig för att fota ALLA pressprover från Daisy Beauty Expo på en gång, och när jag kom till dessa stackare var jag uppenbarligen så slut att jag inte ens brydde mig längre, haha!

Med det sagt tycker jag ändå om de flesta produkterna. Jag har en väldigt känslig hårbotten som lätt kliar av parfymerade schampon, och jag fick onda aningar när bland andra Kicki fick klåda i hårbotten av systerserien med koriander. Men jag hade inga som helst problem med den här. Schampot rengjorde mitt hår, och håret höll sig rent ett par-tre dagar, vilket är normalt för mig, och varken mer eller mindre än vad jag förväntar mig av ett schampo. Balsamet gjorde håret mjukt och var skönt mot hårbotten. Har du problem med torr hårbotten och INTE tar balsamet ända upp till hårbotten, börja göra det. Bums. Inpackningen tyckte jag inte gjorde så värst mycket mer än balsamet, om jag ska vara helt ärlig. Kanske att håret kändes liite mjukare än om jag bara använde schampo och balsam, men inte är det någon mirakelkur, inte. När det gäller produkternas utlovade huvudeffekt, dvs att göra håret glansigare, märkte jag ingen skillnad, men det förväntade jag mig inte heller, såklart. Samma sak med glanssprayen. Jag testade flera gånger och stod och kikade i spegeln för att se någon skillnad före och efter, men nada.

Varför recenserar du överhuvudtaget de här produkterna, om de inte är anpassade efter din hårtyp, undrar ni kanske. En högst rimlig fråga. För att jag tyckte att de här funkade riktigt bra TROTS att de inte var anpassade för min hårtyp. Även om jag inte direkt behöver glansigare hår uppskattar jag ett schampo och balsam som inte irriterar och torkar ut min hårbotten. Och glanssprayen tänker jag hålla fast vid, för förutom att ge extra glans till håret ska vinäger även kunna lugna klåda i hårbotten, så nästa gång jag blir torr och irriterad i hårbotten ska jag testa och se om den gör någon skillnad där istället. Gör den inte det får den flytta hem till en vän med färgat och glanslöst hår, där den hör hemma. Agneta Elmegård på Skönhetsredaktörerna gillade den i alla fall, och utnämnde den till ”Årets uppfräschare 2017”.

1 tanke på “L’Oréal Botanicals Fresh Care Geranium Radiance Remedy

  1. Pingback: Botanicals Lavender Soothing Therapy | Culture of make-up

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.