Tre som tog slut

Ska vi titta på tre grejer som har tagit slut här på sistone? Den här gången är det en ansiktsolja från Elemis, en kroppsolja från Rosenserien och en deo från Ushuaïa.

Elemis Superfood Facial Oil
Den här oljan från Elemis är full av växtbaserade oljor, antioxidanter och andra ingredienser som ska verka återfuktande och lugnande samt ge näring och lyster åt huden. Ingredienslistan är fin, och innehåller bland annat broccolifröolja som är rik på antioxidanter och omegafettsyror, samt linfröolja och rättika som ska verka återfuktande. Den här oljan har varit skön att smörja in huden med och är mycket riktigt skönt återfuktande, men jag tycker att den har känts lite kladdig på huden, och jag har inte direkt sett någon jätteskillnad på huden jämfört med andra oljor och serum som jag har testat. Som dagserum tycker jag fortfarande att Serum Paradoxe från Beauté Pacifique är svårslaget, och det är dessutom billigare än den här oljan från Elemis, som kostar 599 för 15 ml.
Köpa igen? Nej.

Rosenserien jojobaolja
Den här oljan har jag använt för ett mycket specifikt syfte, nämligen på smalbenen efter rakning. Inte för att det är det enda den kan användas till, men för att det är den bästa produkt jag haft till det syftet, så jag ville inte ta slut på den onödigt snabbt genom att slabba den på resten av kroppen. Mina smalben blir extremt torra och svider en hel del när jag har rakat dem, och det är inte mycket som lindrar den känslan. Men den här rika, otroligt återfuktande oljan mjukar upp huden och lugnar irritation på en gång. Jag älskar den. Den sjunker också in i huden snabbt, så man slipper gå runt och känna sig flottig om benen. Sedan den här tog slut har jag börjat använda en havtornsolja från Rosenserien till samma ändamål, och även om den är skön och doftar ljuvligt kan den inte riktigt mäta sig med jojobaoljan.
Rosenseriens jojoba olja kostar ca 329 kr för 100 ml.
Köpa igen? Mycket troligt.

Ushuaïa Polynésie Vanille BIO
Den här deon är egentligen inte slut, men den har stått i mitt badrumsskåp så länge nu att jag helt enkelt bestämt mig för att rensa ut den. Det här är en aluminiumfri deodorant som utlovar 24 timmars effektivitet. Efter typ två timmar luktar jag som en gammal fotbollsstrumpa i armhålan, så det är därför den här inte har blivit använd, och aldrig kommer att användas upp av mig. Det är ju väldigt individuellt vilka deodoranter som funkar och inte, och jag vet att t.ex. Kicki Norman gillar denna. På mig verkar den reagera med något i min egen kroppskemi, för när jag använder den här luktar jag faktiskt mycket värre än om jag skulle vara helt utan deo och bli svettig. Dessutom finns den här inte tillgänglig i Sverige, så jag kommer inte att åka omvägen till Frankrike för att köpa den här. Jag minns inte vad den kostar, men den säljs på Monoprix i Frankrike och hör till budgetsortimentet, så mycket vet jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.