Annemarie Börlind – Orange Blossom Energizer

Under sommaren har jag använt Orange Blossom Energizer, som beskrivs som en ”C-vitaminkur som passar alla hudtyper och ger hyn en härlig lyster”. Den innehåller apelsinextrat och en mängd vegetabiliska oljor, t.ex. jojobaolja, morotsolja och macadamiafröolja.

Det är ett tvåfasserum som skakas före användning, och kombinationen av oljor och ”annat” gör detta till en lagom lätt och fräsch olja för sommaren. För mig i alla fall som gillar att ha oljor i ansiktet även dagtid. Om du inte gillar det kanske detta passar bättre som nattserum. Apelsinextraktet ger en ljuvlig doft, och konsistensen är lätt och mjukgörande på samma gång. Den doftmässiga och sensoriska användarupplevelsen och det faktum att själva serumet i sig är oförskämt snyggt, gör att jag riktigt ser fram emot att använda Orange Blossom Energizer varje morgon. Kolla bara:

 

När det gäller resultatet på huden tycker jag, precis som Linda, att detta serum mest ger fukt och lyster till huden, vilket i sig inte är ett dåligt resultat. Jag har inte märkt någon skillnad t.ex. på mina pigmentfläckar. Möjligt att det haft en viss förebyggande verkan, det är svårt att säga. Det är dock inte mycket som biter på mina pigmentfläckar, så jag hade inte direkt några sådana förväntningar till det relativt låga priset heller (ca 330 kr för 50 ml). Är du ute efter en riktigt kraftfull C-vitaminprodukt kanske du ska titta in t.ex. Dermaceutics TriVita C30 eller liknande. Helt annan prislapp på det såklart, men så är det ju ofta med effektiv och resultatinriktad hudvård.

Allt som allt, ett mycket trevligt och fuktgivande serum som får stort plus i kanten för den behagliga användarupplevelsen. Inga större resultat när det gäller hudens kvalitet i övrigt, men jag tycker inte heller att precis all hudvård måste vara superaktiv och ge dramatiska resultat. Ibland räcker det med effektiv återfuktning, som i sin tur ger en fin lyster. Jag kommer att lägga den här åt sidan i takt med att det blir kallare, eftersom det här känns som ett serum som passar min sommarhy bäst. Sedan kommer jag troligtvis plocka fram det till våren igen. Tack vare den generöst tilltagna mängden räcker det här serumet gott och väl två säsonger.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.