Testar trender – draping

Jag är inte den första att hoppa på nya trender, det ska jag villigt erkänna. Inte för att jag nödvändigtvis är skeptisk till trender, jag är nog bara lite långsam, helt enkelt. Och jag gillar att observera och titta på hur andra gör och få lite olika idéer och intryck innan jag bestämmer mig för om jag gillar en trend, och hur jag skulle använda den på mig själv. Men häromdagen bestämde jag mig för att testa draping för första gången. Om du inte vet vad draping är, så är det litegrann som contouring, fast med rouge. Eller, det brukar beskrivas som contouring med rouge, men jag tycker nog att det inte är riktigt samma sak som contouring. Draping är en gammal teknik som av de flesta skulle förknippas med 80-talet, där man använde rouge i olika nyanser för att bygga dimension på kinderna, kindbenen, i tinningarna och upp på pannan. På de draping-bilder jag sett på senare tid har man ofta låtit rouget och ögonskuggan flyta ihop, så att samma färg som används på kinderna och i tinningarna även går in på ögonlocket och tjänar som ögonskugga. Hur som helst – så här blev mitt första försök.

Jag blev inte helt nöjd, för det rouge jag använde var lite dåligt pigmenterat och svårt att bygga upp i intensitet, samtidigt som det gick på lite ojämnt och var svårt att sudda ut. Men det var roligt att testa, och övning ger färdighet som vi vet. Jag kan tänka mig att testa med lite andra produkter, som jag vet är pigmenterade och går på jämnt på huden.

Jag funderar på om det har kommit några andra trender som det vore roligt att testa. Har ni några tips?

2 tankar på “Testar trender – draping

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.