MAC Studio Conceal and Correct

Hörrni, jag tänkte att vi skulle titta på en neutraliserande produkt, som både korrigerar rodnader och mörka ringar under ögonen vilket jag verkligen uppskattar nu när mörkhösten gör mig både glåmig och rödnosad. Det är MAC Studio Conceal and Correct, en neutralizer med två ändar, en gul för att neutralisera rött, och en ljust laxrosa för att korrigera mörka skuggor under/runt ögonen. Jag har inte så mörka ringar under ögonen just, men in mot näsbenet är jag ganska blå, så där neutraliserar jag ibland.Konsistensen är ganska lätt, vilket gör att produkten är lätt att jobba in i huden och jämna ut. Det är bra, för det här är en pigmenterad produkt, så om du inte vill ha gula eller rosa fläckar i ansiktet behöver du jobba in den innan den torkar. Jag använder den före foundation, så att täckningen jag får från min foundation maskerar eventuella gula skiftningar i huden. Om jag fortfarande vill täcka med concealer efter att jag använt den Conceal and Correct och foundation gör jag det, men oftast tycker jag inte att det behövs. Jag är dock inte heller den som kräver ”flawless skin” till vardags. Vill du ha det så ska du vara medveten om att den här produkten inte ger någon direkt täckning, utan helt enkelt neutraliserar färg. Om du vill ha något som trollar bort blemmor och liknande kan du lika gärna välja en bra, täckande concealer. Men om du som jag har lite allmänna rodnader, t.ex. över näsa och kinder, och bara vill jämna ut hudtonen lite, kan det här vara ett bra alternativ. Ska vi titta på hur den presterar?

Helt osminkad hy, med rodnader på näsa, kinder och haka.

Efter Conceal and Correct. Ljuset ser lite annorlunda ut här, jag vet inte varför. Bilderna är dock helt oredigerade. Som ni kan se har jag fått betydligt jämnare hudton men det här är inte en concealer som kommer att dölja finnar. Däremot kan den dämpa den värsta rodnaden.Här ser ni den sida som jag lämnat osminkad.Så här ser det ut på sidan där jag har använt den rosa neutralizern.

På det stora hela tycker jag att det här är en jättebra produkt för dig som vill neutralisera rodnader och mörka ringar. Det enda jag har att säga emot den är att den kan framhäva torra partier och struktur i huden. Jag är t.ex. ofta torr på hakan, och där tycker jag att den här produkten framhäver det torra. Det hade kunnat vara värre, men det hade också kunnat vara bättre. Så den här funkar definitivt bäst på en väl exfolierad och väl återfuktad hy.

MAC Studio Conceal and Correct kostar 235 kr, vilket jag tycker är rätt så prisvärt, med tanke på att du får två produkter i en. Jag har den näst ljusaste nyansen Mid Peach/Mid Yellow.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.