The Ordinary AHA 30 % + BHA 2 % Peeling Solution

Ni har säkert sett bilder på den här ”blodmasken” florera i era sociala flöden under hösten. Det är sällan man stöter på en så Instagramvänlig ansiktsmask. Men vad gör den då, förutom att efterlikna blod? För er som undrar så kommer den röda färgen från Tasmanian Pepperberry (har inget svenskt namn såvitt jag vet) enligt säkert tips från Lipgloss Bitch.

The Ordinary AHA 30 % + BHA 2 % Peeling Solution är, som namnet så tydligt anger, en syrapeeling med AHA-syra i 30 procents koncentration och BHA-syra i 2 procents koncentration. Vi ska börja med att konstatera att det här inte är för dig med känslig hy, för den här häxblandningen är det krut i. Den ska därför användas sparsamt, max 1-2 gånger i veckan och max 10 minuter i sträck. Jag gick fullt ut första gången och körde 10 minuter på en gång, och det var för mycket för min stackars hud, som inte är direkt känslig för syrabehandlingar i vanliga fall. Det var inte så att jag blev skinnflådd direkt, men huden kändes lite öm efteråt, svårt att förklara känslan, men det kändes att den tagit lite för mycket helt enkelt. Efter någon dag var dock känslan borta, så jag fick inga bestående men eller så. Nästa gång körde jag bara 5 minuter, och det gick mycket bättre. Jag får bort varenda liten gnutta av döda hudceller och huden blir len och slät och får en fin lyster. Precis vad man vill att en syrapeeling ska göra. För en spottstyver, dessutom!

Glöm bara inte att smörja in er ordentligt med SPF efter att ni har använt den här. Lovar ni? Annars kommer jag och letar rätt på er och tvångssmörjer er med SPF 50 när ni minst anar det.

Jag beställde den här från asos, och vill minnas att den kostade runt 70 kr.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.