Norrsken

Häromveckan skrev jag om Idun Minerals puderfoundation, och i dag tänkte jag att vi skulle titta på deras flytande mineralfoundation, Norrsken. Det beskrivs som en lätt foundation som ger ett naturligt glow till hyn. Vi tar en titt. På bilden nedan ser ni min helt osminkade hy:

Och på nästa bild ser ni min hud med enbart ett lager foundation. Trots att Norrsken beskrivs som en foundation med lätt täckning tycker jag att den här täcker ganska bra. Jag skulle nog säga medium, i alla fall. Men då är också jag en person som sällan använder heltäckande foundation, och nästan uteslutande använder väldigt lätta foundations (M.A.C Face and Body, Charlotte Tilbury Light Wonder etc). Mot den bakgrunden känns den här som en medeltäckande foundation enligt min måttstock. Nu borde jag kunna säga om den går att bygga upp i täckning eller inte, men jag har aldrig försökt, faktiskt, eftersom jag inte behöver mer täckning än jag får med ett lager.

Som ni ser så är min hudton utjämnad, och mycket av min pigmentering har täckts över. När det gäller glowet ser det inte ut på bilden som om det är någon vidare lyster, men i verkliga livet tycker jag att huden får en diskret, naturlig lyster. Det är ingen ”dewy finish” direkt, men inte heller en matt yta, vilket jag är tacksam för.

Jag är lite kluven till Norrsken, om jag ska vara ärlig. I vissa delar av ansiktet, t.ex. kinderna och pannan, sitter den jättefint på huden. På andra ställen kan den framhäva porer och ojämnheter, t.ex. på näsan och hakan. Det som talar för den är att den inte rör sig någonstans under dagen, utan sitter där den ska. Och om jag ska vara helt rättvis är det inte många foundations som sitter snyggt på min näsa. Här på bilderna har jag inte använt någon primer, för jag ville visa hur den sitter på bar hud. I vanliga fall använder jag en primer i t-zonen, och då sitter den något snyggare på mina problemområden också.

Faktiskt har jag använt den här mer än jag trodde att jag skulle göra, så jag gillar nog den en hel del ändå. Det är ju faktiskt ganska skönt att gå till jobbet på morgonen och veta att basen kommer att sitta där den ska hela dagen. Så får jag trixa och fixa med underlaget på näsan och hakan, eller bara leva med att basen inte sitter fullt lika snyggt där. För man måste verkligen komma väldigt nära för att se det, och i ärlighetens namn, hur ofta har man folk så nära inpå sig?

Jag infogar även en bild när jag använder Norrsken i en färdig sminkning, eftersom jag alltid ser så urlakad ut på rena foundationbilder att det känns som att jag inte gör produkterna rättvisa 🙂 Här sitter den också lite bättre på t.ex. näsan, för jag har använt en primer.

Norrsken kostar 299 kr för 30 ml och finns att köpa på Iduns hemsida och på diverse Apotek.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.