Rengöringar från L’Oréal

*Inlägget innehåller pressprover*På Daisy Beauty Expo förra året fick vi med oss ett gäng rengöringar att testa, två stycken ur deras Rare Flowers-serie, och en lerbaserad rengöring från Pure Clay-serien. Jag har testat alla tre, och de två Rare Flowers-rengöringarna har jag faktiskt precis använt upp. Men vi börjar med lerrengöringen.

Pure Clay Purifying Cleansing Gel
Pure Clay-rengöringarna har alla samma bas bestående av tre stycken leror: kaolin (absorberar smuts och överskottssebum), montmorillonit (som är rik på mineraler och bidrar till att rengöra och balansera huden) samt ghassoul (som också är rik på mineraler och rengör huden). Utöver denna bas innehåller Pure Clay Purifying Cleansing Gel även eukayptus, som har renande egenskaper och ska bidra till att hålla huden matt.  Och redan där någonstans kan vi väl konstatera att det här inte är rengöringen för mig, speciellt inte den här tiden på året. Jag testade den någon gång på sommaren, och redan då tyckte jag att den fick huden att strama lite, och nu under vinterhalvåret är det bara stopp. Jag använde den häromdagen bara för att testa hur det skulle kännas, och huden krympte några storleka, kan jag säga. Det blev en hel del ansiktsmister och oljiga serum efter det, kan jag säga. Har du fet hy och vill ha något som verkligen är djuprengörande och hjälper till att kontrollera sebumnivåerna kanske den här kan vara värd att kolla in. Jag kommer att låta den här flytta hem till någon annan, för mitt ansikte får den inte träffa igen. Priset ligger på 89 kr för 150 ml.

Rare Flowers Cleansing Milk
Här är en rengöring mer i min smak. Den är inte världens mest effektiva när det gäller att ta bort tungt ögonsmink, men jag gillar att använda den på morgonen eller som andra rengöring, och då är den alldeles perfekt. Den rengör huden skonsamt utan att torka ut den. Jag har använt den här tillsammans med  Makeup Removal Cream, och de båda tillsammans tycker jag har varit perfekt under hösten när luften har blivit allt torrare. Dessutom är förpackningen idealisk – en generös 400 ml-flaska med praktisk pump som har funkat felfrit och inte hakat upp sig en enda gång. Alla hudvårdsmärken borde se och lära av L’Oréal här.  Extra plus för priset: 99 kr för 400 ml.

Rare Flowers Makeup Removal Cream
Det här är en ganska tjock och rik rengöringskräm som jag gnuggar in på torr hud för att lösa upp sminket. Jag tror att man egentligen ska applicera den på fuktad hud, men jag föredrar att göra på det här sättet. Ju längre jag gnuggar, desto ”oljigare” blir den i konsistensen, och sminket löses upp hyfsat enkelt. Nu använder jag aldrig vattenfast smink, så jag brukar inte ha svårt att tvätta bort mitt smink. Har jag lite tyngre ögonsmink kan det vara lite svårare att få bort allt ögonsmink med den här, så jag får ta hjälp av en andra rengöring, men det händer ganska sällan. 9 av 10 gånger får den här bort allt mitt smink utan problem.  Krämen tas sedan bort med en fuktad bomullsrondell eller en fuktad handduk. Den går att skölja bort, men det tar ungefär tre år, för krämen klamrar sig fast vid huden som om det gällde livet.
Priset ligger på 99 kr för 200 ml.

2 tankar på “Rengöringar från L’Oréal

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.