Favorit för fötterna – BCL Critical Repair Cream

Det här kanske inte är mitt glammigaste tips någonsin, men är det någonting jag behöver den här årstiden (förutom drivor av glitter och highlighter) så är det en ordentlig fotkräm. Jag blir visserligen torr på hela kroppen under vinterhalvåret, men fötterna är i en klass för sig. BCL:s Critical Repair Cream är en riktigt fet och skön kräm som håller den värsta torrheten stången. Om jag filar mina fötter regelbundet och smörjer in mig med denna varje kväll så håller sig faktiskt fötterna hyfsat mjuka och fina även under vintern. Den blå tuben är deras originalvariant, och den har jag redan gjort slut på, som ni ser. På Hud- och kosmetikmässan i september fick jag testa varianten med pitaya, eller ”dragon fruit”, som det heter på engelska. Det står att den ska vara ”firming”, och jag antar att det är pitayan som ska stå för detta då, eftersom det är den enda skillnaden ingrediensmässigt mellan de båda varianterna. Jag har ju då bara använt denna på fötterna, så jag kan inte uttala mig om någon fastare hud. Men detta är alltså ingen renodlad fotkräm, utan den kan användas varhelst på kroppen du känner dig extra torr. Men för mig har det blivit en fotkräm, och en riktigt bra sådan.

Critical Repair Cream kostar 179 kr och verkar inte finnas på så många försäljningsställen i Sverige, men på Nail Systems AB finns den i alla fall. Om ni brukar beställa på iHerb så finns den där för typ 70 spänn (men då får man såklart räkna med att tullkostnader kan tillkomma).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.